“Gameverslaving is niet erg”

281158531_1be220b21b_b-1Een van mijn leerlingen op het ICT-college gaf vandaag zijn mening over het fenomeen gameverslaving. Een interessante mening, vanuit het perspectief van een jongere EN gameverslaafde. Zijn betoog was recht uit het hart en draaide er niet omheen:

Een gameverslaving is niet erg, want het heeft geen fysieke gevolgen zoals drank en drugs. Je hoeft als verslaafde geen auto's open te breken voor je dagelijkse dosis en ook de omgeving lijdt niet onder jouw gedrag. Hij gaf ruiterlijk toe dat de verslaving wel sociale gevolgen heeft, maar de meeste gamers hebben via de games en internet toch veel interactie met anderen. 

Zijn pleidooi betrof de aandacht die er ineens in media, politiek en onderwijs is voor de gameverslaving: "Besteed liever aandacht aan gevaarlijke verslavingen als drank en drugs. Alle aandacht voor gameverslaafden gaat ten koste van de veel ergere verslavingen."

Lees ook:Technologieverslaving
Lees ook:Checken Timeline Facebook en Twitter moeilijker te weerstaan dan drank en sigaretten
Lees ook:Toekomstmuziek: ‘sociaal netwerken in 3D veel natuurlijker’
Lees ook:Webloggen is serious business
Lees ook:Much ado about nothing (2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>