Windows XP lijkt steeds meer op Vista

Naarmate de consument zich meer verzet tegen Vista – veel software en hardware werkt nu eenmaal niet onder Vista – begrijpt Microsoft, dat het beter XP kan onderhouden, dan de concurrentie aan te gaan met de vele Linux-distri's. XP wordt dus uitgebreid met Vista-dingetjes.

In SP3 voor Windows XP zitten al de nodige veiligheidsuitbreidingen die de beveiliging van richting het niveau van Vista brengen. Doordat Microsoft Live allerlei online-diensten bevat die ook in Vista offline zaten, kunnen XP-gebruikers daarover ook beschikken. Zoals de handige Fotogalerij van Vista.

Het is gewoon een kwestie van wachten tot ook het zo gewaardeerde Vista-jasje, met al die 3d-zaken en transparantie en de gadgets, beschikbaar komt voor XP.

Microsoft geeft nu eindelijk toe dat Vista nog steeds in de beta-fase verkeert. Zelfs Fotogalerij wordt nog Beta genoemd. Let op: deze schermfoto is gemaakt met Windows XP, alleen het jasje van dit venster lijkt op Vista.

Nawoord: die schoften van Microsoft doen het weer! Zowel tijdens het downloaden als het installeren kun je kiezen de zoekfunctie van Live NIET te installeren. Dus gedaan. Toch zit de zoekfunctie ongevraagd nu in mijn taakbalk.

Ik heb niets tegen Windows, maar alles tegen de rotstreken van Microsoft. Eraf dus met die rommel. 

Lees ook:Vista volgens Neelie Kroes
Lees ook:Vista SP1 gelekt
Lees ook:Windows 7, de opvolger van Vista, verschijnt half 2009
Lees ook:Windows Vista SP1 installeren: zo doet u het
Lees ook:Windows kan slecht rekenen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Windows XP lijkt steeds meer op Vista

  1. Bert

    “Ik heb niets tegen Windows, maar alles tegen de rotstreken van Microsoft. Eraf dus met die rommel.”

    Ik zou zeggen ga over op linux of OS X ofzo. Microsoft bashen is al zou oud als MS-DOS, maar er is nog steeds geen alternatief. Het blijkt voor Linux distro’s en andere OSen blijkbaar niet te doen om de gebruikersvriendelijkheid (of gewenning aan de interface) van Windows over te nemen. OF je hebt zin om te klooien met drivers, te zoeken naar software en/of support OF je gebruikt Windows lijkt meer de keus te zijn tegenwoordig.

    Overigens is het (ongevraagd) meeinstalleren van Toolbars (Google, Yahoo en andere meuk) tegewoordig een breder probleem. Voor je het weet zit je opgescheept met lastig te verwijderen zoekbalken of andere “handige” toevoegingen waar je niet op zit te wachtten.

    Het wordt tijd dat er in het algemeen eens iets wordt gedaan aan de wildgroei van toolbars en andere ongewenste shit!

      /   Reply  / 
  2. Victor

    Bedankt voor je reactie, Bert. Lees even de rubriek Don Quichotte, dan zie je mijn pogingen om te Linuxen. Ik werk inmiddels meet veel plezier met Linux, maar heb over de communicatie van de Linux-wereld nog veel te mekkeren.

    Er is nog steeds maar één platform dat met kop en schouders overal boven uit steekt: Mac. gebruiksvriendelijk, senioreproof, vrijwel vlekkenloos en hackenloos.

    Maar ja, er is geen koe zo bont…

    Ook Apple iTunes doet overigens net zo irri als Google en Microsoft, om maar een zijstraat te noemen. Ik zal er eens een blogje aan wijden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>