Amazon introduceert eBooklezer

Amazon introduceert de Kindle eBooklezer. Een prachtig plat apparaatje waarmee elektronische boeken gelezen kunnen worden. Dankzij Wifi onboard kunnen direct boeken worden opgehaald van Amazon. Ongeveer tweehonderd titels kunnen op de SD-kaart worden opgeborgen.

Dat is ook zo'n beetje het enige voordeel van een eBooklezer op een gewoon boek: dat er meer boeken in passen. Het eBook wil voorlopig niet echt aanslaan op de Nederlandse markt. Er is gewoon geen reden te bedenken om een boek te verruilen voor een stuk plastic. 

Boeken lopen nooit vast, hebben geen stroom nodig, kunnen vallen zonder te sneuvelen. Er zit een cultus rond het fenomeen boek. Voor lezers zijn boeken heiligdommen, sacrementen. Ze hebben een vaste plek in huis. De lezer verkleurt in de loop der jaren mee met het boek. Er zijn boeken van honderden jaren oud. Museumstukken die nog steeds af en toe met zorg en liefde worden doorgebladerd.

Nadelen zoeken 

Om het fenomeen eBook te verkopen moeten dus nadelen aan boeken worden bedacht. Het eBook moet zich ergens positief mee onderscheiden, maar dat lukt gewoon niet. Er is geen enkele reden om een tijdloos boek te verruilen voor een tijdelijk stukje plastic en elektronica. Succes ermee Amazon.

Lees ook:Uitgever experimenteert met gratis e-boek
Lees ook:eReaders nog altijd niet sexy: toekomst eBooks blijft onzeker
Lees ook:Amazon verkoopt meer ebooks dan paperbacks | Mijlpaal
Lees ook:Amazon start groot e-book offensief in Duitsland | Wunderbar
Lees ook:Goedkope ereader? Dat kan! Amazon stunt met Kindle + Ads

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>