Funda, huizen, auto’s, snap het niet meer

Het wordt wat verwarrend, zo op de zondagochtend: het bericht over de oud-directeur van Funda die zich op de tweedehandsautomarkt stort. Om te beginnen: kan de man geen nieuwe auto kopen?

Zijn plan is een website op te zetten die van andere occasionwebsites, zoals Autotrack en Marktplaats, de content leent en publiceert op www.zomoto.nl. Maar, dat mocht toch niet volgens Funda?

Even recapituleren… 

Eerst was er Funda. Toen kwam Zoekallehuizen.nl (inmiddels gekocht door de Rabobank) en die website verzamelt alle huizen die op andere huizensites, waaronder Funda, te vinden zijn. Funda spande een rechtszaak aan tegen Zoekallehuizen, omdat ongevraagd de inhoud van Funda wordt overgenomen in die concurrerende website.

Volgens Funda mag dat niet, volgens de rechtbank wel. Dus nu gaat de oud-directeur van Funda hetzelfde geintje uithalen met Autotrack, Autotrader, Marktplaats en dergelijke. If you can't beat them, join them! 

 

Lees ook:Funda krijgt grote concurrent: Jaap en Brixter samen verder
Lees ook:Marktplaats bemiddelt bij ruzies | Afvalputje advertentiemarkt?
Lees ook:Jatten op Marktplaats
Lees ook:Web 2 en web 3: bellen blazen
Lees ook:Telefoon uit de automaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>