Toveren met cijfers en miljarden weggooien

De Tweede Kamer wil nu eindelijk een parlementair onderzoek naar de miljarden Euro's die jaarlijks aan ict-projecten worden besteed. Vooral omdat zoveel van de projecten mislukken en nergens toe leiden. Ik verwijs even naar mijn blogje over de twintigvoudige overschreiding van een project voor Justitie.

Maar voor het onderzoek is begonnen, strooit De Rekenkamer al meteen roet in het eten en in de ogen van de parlementariërs door onjuiste cijfers (van het CBS) te verschaffen. Althans, dat vinden onder andere CDA en SP.

Offerte 

Kortom: voordat we gaan debatteren over uitgaven aan ict moet eerst maar eens een ict-project worden opgezet om de kosten die aan ict worden besteed goed in kaart te kunnen brengen. Ik zal m'n offerte vast opstellen. De laatste zes nullen staan al, ik moet alleen nog even nadenken over het getal dat ik ervoor zet. Je moet de overheid melken zolang dat kan.

Lees ook:Gebruikers vinden iPad apps complex en onbevredigend
Lees ook:VVD’ers: Overheid moet stoppen met gebruik onveilige iPhone
Lees ook:Liever een belletje: burger haakt af bij websites gemeente en Rijk
Lees ook:CBS-statistieken op internet op de Safer Internet Day
Lees ook:Acht op de tien peuters surft dagelijks online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>