Mijn bankrekening als goed doel

Ik sponsor mijn PostbankXS4ALL-abonnees zijn gedurende twee weken geplaagd door storingen, en daarvoor deelt XS4ALL nu cadeautjes uit. De abonnees konden kiezen en maar liefst 15% besloot het geld te (laten) geven aan een van de goede doelen. Ik niet. Ik weiger geld te storten aan goede doelen!

Eenmaal eerder, zo'n 5 jaar geleden, stelde het NIPO me in staat om 15 Euro aan een goed doel te doneren. Ik zwichtte voor het emotioneel appel dat al die goede doelen op me deden, stortte via het NIPO die 15 Euro en wordt nog steeds vrijwel wekelijks met de gevolgen geconfronteerd…

(Beluister dit blogje als podcast)

Bijna elke week valt er van een of ander goed doel een glossy magazine in de brievenbus. Elke keer weer geadresseerd aan dezelfde V.Q.B. Peters – dat zou ik moeten zijn. Typefoutje van het NIPO, maar daardoor is dus prima te zien waar mijn adres in de loop van de jaren beland is.

Vrijwel wekelijks wordt ik nu in full colour aangekeken door een hongerig Afrikaantje, een neergeknuppelt zeehondje of een aan slangen levend kind dat wacht op een nieuwe nier.

Mijn geld gaat over de balk

Het zijn niet de bedelende druipogen die me storen, noch de schrijnende toestanden, het is de full colour van de bladen die me stoort en de eindeloze blabla die de bladen vult. Mijn 15 Euro's zijn inmiddels tienmaal uitgegeven aan dure freelancers, drukkers en porto.

Het zijn niet de zieken, zwakken en onderdrukten, maar de in vier kleuren gedrukte bedelbrieven waar mijn eenmalig gestorte 15 Euro's aan zijn gespendeerd.

Aan de harde concurrentiestrijd tussen de vele goede doelen worden miljoenen verspild die eigenlijk bij een bloedend zeehondje of een aids-lijdend babytje hadden moeten belanden. En daarom maak ik nooit meer een cent over aan een goed doel. Zelfs niet als XS4ALL dat voor me doet.

Ik ben het beste doel

Dus heb ik, heel egoïstisch, een cadeautje laten opsturen naar mijzelf en ik weet niet eens meer wat het was. Een cadeautje dat al die goede doelen uiteindelijk vele honderden euro's oplevert. Want ze krijgen daardoor niet mijn adres en hoeven dus beduidend minder kosten te maken aan mij. Daarmee ben ik een heuze weldoener. Dankzij mij krijgen de walvissen, hartpatienten en Braziliaanse zwerfkindertjes een beter leven.

Lees ook:Serious Request haalt via Twitter duizenden euro’s op
Lees ook:De zieke koe zegt boe, maar Apple zegt nee
Lees ook:Primeur: via Twitter aan Serious Request doneren
Lees ook:Serious Request heeft Crowd Control Room (audio)
Lees ook:IP-bellen: tien jaar terug in de tijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>