Zinloos adverteren

Zeeuws museumDe afgelopen dagen ben ik gestruikeld over zinloze of gewoon domme advertenties. Zo reed ik in Drenthe langs grote affiches die reclame maken voor een Commercialroute door Drenthe. In Delfzijl en omstreken hangt reclame voor het Zeeuws museum, in Zeeland, niet echt naast de deur. Wel schitterende affiches met even zo mooie fotografie.

De gemeente Groningen begrijpt helemaal niets van adverteren, want presteert het om in één simpel advertentietje in een h-a-h-blad vier fouten te zetten. Zowel plaats, tijdstip als prijs waren verkeerd vermeld

Commercialroute Drenthe

De provincie Drenthe maakt op de landelijke tv reclame voor Drenthe als vakantie- en recreatieprovincie. In Drenthe word je sinds enkele dagen doodgegooid met affiches die reclame maken voor de Commercialroute.

Mijn fantasie ging al rijdend door Drenthe meteen met me op de loop. Is dat een route langs allerlei commerciële activiteiten? Een route langs de plekjes die in de tv-commercials te zien zijn? Een handelsroute voor advertentieverkopers? Of een route langs de affiches die de route aankondigen? Geen idee, dus een kilometer verder – bij het volgende affiche – even gestopt. Het geheim zou worden onthuld op de website www.drenthe.nl, zo beloofde het affiche. Wie erachter komt wat die Commercialroute nu precies is, mag dat even hieronder melden, want mij is het nog steeds niet duidelijk.

Lees ook:De grootste tekening ter wereld
Lees ook:Reclame: Naakt op het web
Lees ook:Ziek, herr Flick
Lees ook:Viagra, penisvergroting, diploma’s en nu ook begraafplaatsen (2)
Lees ook:LiveLeak belazert de kluit met Fitna

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zinloos adverteren

  1. Rob

    Lijkt me duidelijk. Op de hoofdpagina van drenthe.nl staat deze link prominent linksboven geplaatst: Fiets de Commercialroutes.

    http://www.drenthe.nl/toerisme_vrije_tijd/drenthe_commercial/

    En daar lees ik: “De Drenthe Commercial [een TV-reclame over Drenthe, RvK] laat prachtige beelden van Drenthe zien. In de Making of… brochure vindt u informatie over de plaatsen waar die beelden zijn opgenomen. De brochure kunt u hiernaast downloaden.

    De mooie plekjes uit de commercial kunt u natuurlijk ook in het echt ervaren. Het Recreatieschap Drenthe en Stichting Drents Landschap hebben een aantal fiets- en wandelroutes die langs deze plaatsen gaan. In de routes wordt met een camera aangegeven waar de opnames van de commercial hebben plaatsgevonden. De routes kunt u hieronder gratis downloaden.”

    Anders nog iets mijnheer? Inpakken voor u?

      /   Reply  / 
  2. GaVooralDoor

    Je gaat toch geen commercialroute fietsen? Loop dan gewoon een middagje winkelstraat: Van de Blokker, via H&M, langs Hunkerrukker, naar de CIA.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>