Voetbal21: nieuwe site voor de voetballer

Voetbal21

Er zijn genoeg websites voor voetballiefhebbers die lui op de bank en voor de buis de bondscoach uithangen. Rolstoelbasketballer Marc de Hond (jawel, familie van…) heeft nu voetbal21.nl opgezet; een site voor voetballers en voetbalverenigingen.

De site biedt van alles en nog wat voor de liefhebber van amateurvoetbal en is een soort combinatie tussen Hyves, YouTube en Wikipedia. Spelers en clubs kunnen zelf verslagen van wedstrijden als foto, video en tekst uploaden en delen mee in de reclame-inkomsten (25%, veel is het niet).

Hoewel Marc de Hond initiator is van Voetbal21, is mij onduidelijk welke organisatie erachter zit. De registrant van de domeinnaam is Pinkwin Ventures in Wassenaar, maar het logo is wel heel erg gekopieerd van de RTL-logo's. Wie het weet, mag het zegggen.

Voetbal21 is in elk geval een leuke site die een grote maar zeer specifieke doelgroep een platform biedt. Er moet wel een redactie achter zitten om de reacties van bezoekers te monitoren en zo nodig te censureren. Het ligt m.i. voor de hand dat de agressie die we op de amateurvelden zien ook in deze open website terug zullen vinden.

Lees ook:SIDN viert 3.000.000 domeinen
Lees ook:Sex.com verkocht voor 13 miljoen dollar
Lees ook:Domeinnaam gambling.com brengt $2.5 miljoen op
Lees ook:App bedient robot-hond op afstand (video)
Lees ook:Digitenne vertoont voetbal en Talpa

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voetbal21: nieuwe site voor de voetballer

  1. amuse

    “Het ligt m.i. voor de hand dat de agressie die we op de amateurvelden zien ook in deze open website terug zullen vinden.”

    Zeker omdat gebleken is dat mensen agressiever zijn op internet…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>