Vlaamse defensieminister wil censuur

De Vlaamse defensieminister Pieter de Crem kan weer een schandaal aan zijn lijstje toevoegen. Eerst verschijnt hij dronken en lallend in de verkeerde kroeg in New York. De verkeerde kroeg, want laat daar nu net een Nederlandse achter de tap staan, die de minister herkende.

Haar blogje over zijn bezoek – wat volgens mij nog allervriendelijkst is opgesteld – werd haar niet in dank afgenomen en kostte haar het ontslag als bardame, na interventie van de Belgische Minister van Oorlog…

Maar daar is de affaire nog niet mee afgelopen. In het Belgisch parlement gaat de minister echter nog een stap verder. Hij ontkent (zie het filmpje hieronder) zijn betrokkenheid bij het ontslag, maar gaat nog een stapje verder: Hij waarschuwt de politici voor het fenomeen bloggen in het algemeen en wil dat de politiek zich op dit fenomeen bezint. En dat is een ontwikkeling die riekt naar censuur.

Dan moet je als media-expert onderzoeken in hoeverre deze De Crem gelijk zou kunnen hebben. Bizar genoeg zijn er heel wat hoaxen te vinden, maar er zijn bijzonder weinig affaires in de Nederlandse of Belgische politiek te vinden waar bloggers ‘zomaar’ iets uit hun duim zogen over een politicus. Deze ene affaire staat geheel op zich en ik denk dat blogster Nathalie genoeg getuigen kan vinden om haar verhaal te staven. Het zou chique zijn als De Crem een zaak wegens laster/smaad aanspant tegen Nathalie, waarin hij kan aantonen dat ze uit haar nek heeft zitten zwetsen. Dat zal echter niet gauw gebeuren.

Waar De Crem eigenlijk bang voor is, is dat de bovenwettelijke status waar Belgische politici in verkeren kan worden aangetast door bloggers. België is corrupter dan Rusland en Zimbabwe bij elkaar; politici houden elkaar eindeloos de hand boven het hoofd; in Vlaanderen koop je ambtenaren en politici op lease-basis. Maar bloggers kunnen op een heel vervelende manier zand in deze corruptiemachine gooien. Zoals nu bewezen is door blogster en nieuwe held van Vlaanderen: Nathalie Lubbe Bakker.

Lees ook:Twitterende politici geteisterd door imitators: wie is echt?
Lees ook:Minister lijdt aan TWEETVINGER (nieuwe beroepsziekte)
Lees ook:Ministers Rosenthal en Clinton strijden voor internetvrijheid
Lees ook:Geldt de wet niet in Den Haag?
Lees ook:Boeven gaan in media

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vlaamse defensieminister wil censuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>