Obama vraagt Google en Microsoft om technisch advies

De Amerikaanse president Barack Obama heeft onder de noemer PCAST een groep mensen om zich heen verzameld, bij wie hij technisch en wetenschappelijk advies kan inwinnen. Naast een zwik wetenschappers zitten ook Google-CEO Eric Schmidt en Craig Mundle van Microsoft in het team.

“De aanwezigheid van zowel Google als Microsoft kan goed nieuws zijn voor de voorstanders van netneutraliteit. (…) Een bit is een bit, gebruikers moeten in staat zijn om alle legale webapplicaties te gebruiken zonder dat de provider zich daarmee kan bemoeien”, aldus Webwereld.

Hier een volledig overzicht van de leden van PCAST (President’s Council of Advisors on Science and Technology).

Lees ook:Telecomwet treedt 5 juni in werking: verbod op niet-noodzakelijke cookies
Lees ook:Whatsapp meer gebruikt dan Twitter
Lees ook:Microsoft XP SP3 in de automaat: oppassen dus
Lees ook:Doneer je profiel aan Artsen zonder Grenzen | Social media voor noodhulp
Lees ook:Yahoo komt met nieuwsdienst voor tablets: Livestand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>