Geert Wilders: Tweet over hoofddoek Beatrix niet onhandig

De Tweet over de hoofddoek van koningin Beatrix was niet handig. Dit erkent PVV-leider Geert Wilders naar aanleiding van kritische reacties uit zijn eigen fractie, stelt de NOS.

Wilders had via Twitter gereageerd op de hoofdbedekking die Beatrix droeg tijdens haar bezoek aan een moskee in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Twitter

‘Wat heeft de Koningin te zoeken in moskee in Abu Dhabi? Met abaya en hoofddoek?’, aldus zijn Tweet. Wilders verwees op Twitter ook naar Kamervragen waarin hij de hoofddoek als symbool van vrouwenonderdrukking betitelde. Hij noemde het dragen van de hoofddoek door de majesteit daarbij een trieste wanvertoning.

Hoofddoek

De kritiek van de PVV-fractie ging volgens de NOS met name over de toon en de timing van het bericht, juist omdat de opmerking samenviel met de beelden uit het Midden-Oosten. Hoewel de partij de hoofddoek nog steeds als symbool van vrouwenonderdrukking bestempelt, hadden de woorden ‘een trieste wanvertoning’ volgens de NOS anders gemoeten.

In een reactie op de Tweets van Wilders liet de koningin eerder al weten een hoofddoek niet te zien als symbool van vrouwenonderdruking. Daar sloot premier Rutte zich bij aan.

Stemmingmakerij

Volgens Elsevier had niemand in de PVV-fractie kritiek op de Kamervragen van Wilders. ‘Niemand had in de fractievergadering kritiek op Kamervragen en het woord onhandig is niet gevallen’, aldus Wilders.

Lees ook:Twitternieuws: Geert Wilders keurt hoofddoek Beatrix af
Lees ook:YouTube verwijdert filmpje naakte Beatrix (video)
Lees ook:Beatrix bedankt Nederlanders via Twitter | Majesteit is jarig
Lees ook:Nep-koningin scoort op Twitter | Allemaal vrij!
Lees ook:Beatrix, WA en Máxima twitteren ook zelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>