Twitter wordt een echte geldmachine | Maar niet in Nederland

Twitter wordt dit jaar een echte advertentiefuik. Dat voorspelt onderzoeksbureau eMarketer. De advertentie-opbrengst van Twitter bedraagt dit jaar volgens de marketeers 150 miljoen dollar. Dat is meer dan een verdrievoudiging in vergelijking met de 45 miljoen dollar in 2010.

Van die 150 miljoen doller is 140 miljoen afkomstig uit de Verenigde Staten. Slechts 10 miljoen van de opbrengsten uit advertenties komt uit alle overige Twitter-landen, waaronder Nederland. Wat marketeers je dus ook wijs proberen te maken, in Nederland valt met Twitter geen droog brood te verdienen.

Wanneer Twitter er in slaagt zijn advertentiewaarde te bewijzen, dan verwacht eMarketer dat de opbrengsten blijven stijgen, vooral in de VS dan. Zo voorspelt het onderzoeksbureau in 2012 een advertentieopbrengst van 250 miljoen dollar voor Twitter, waarvan 225 dollar uit de Verenigde Staten.

In vergelijking met Facebook zijn de advertentieopbrengsten van Twitter trouwens peanuts. Facebook is dit jaar goed voor 4 miljard dollar aan advertentieopbrengsten.

De advertieopbrengsten van Twitter komen uit zogeheten promoted tweets, promoted trends en promoted accounts. Met promoted tweets kunnen merken tegen betaling hun tweet bovenaan de zoekresultaten kunnen tonen.

Promoted trends geeft adverteerders de mogelijkheid hun merk te tonen wanneer er op een bepaald thema wordt gezocht. Met promoted accounts verschijnen merken en andere geïnteresseerden tegen betaling in het lijstje waarover Twitter advies geeft wie de gebruiker zou moeten volgen, de zogeheten who to follow-lijst.

Lees ook:Twitter: 100 miljoen nieuwe accounts
Lees ook:Nederlanders het meest actief op Twitter
Lees ook:Betaalsite Twitter-volgers uit de lucht
Lees ook:De meest krachtige Tweets van 2010
Lees ook:Microsoft’s Surface Pro eind januari te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>