Onrust na Twitterbericht over aanval van zombies

Een twitterbericht van de Amerikaanse overheid over zombies heeft tot onrust onder de bevolking geleid.
Het Center for Disease Control and Prevention (CDC), dat zichzelf presenteert als ‘dé online bron voor geloofwaardige gezondheidsinformatie’ heeft via Twitter een waslijst aan tips gepost wat te doen bij een aanval door zombies.

Hier de belangrijkste tips en o ja, onthou dat hongerige zombies niet stoppen vóór ze eten, lees menselijke hersenen, hebben gevonden.

De tips, je weet maar nooit wanneer er een zombie aan je bed staat: zorg ervoor dat je water, voedsel, medicatie en kleren in huis hebt, spreek met je familie een verzamelplek af voor het geval de zombies je huis innemen, plan verschillende vluchtroutes om je dorp of stad te kunnen verlaten.

Het twitterbericht zorgde voor zoveel onrust dat het CDC snel bekend maakte dat de zombie-berichten een teaser zijn. Een soort spotje van Postbus 51 om mensen te attenderen op tips voor échte noodgevallen. Want ‘If you’re ready for a zombie apocalypse, you’re ready for any emergency’.

De echte zombies zitten bij de Amerikaanse overheid.

Lees ook:Waar bemoeien die wetenschappers zich mee?
Lees ook:Sex offender app traceert zedendelinquenten
Lees ook:CBS-statistieken op internet op de Safer Internet Day
Lees ook:Social media plan: zo kun je snel beginnen | Quickstart
Lees ook:8 tips voor gegarandeerd succes op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>