Oranje Boven: feesten met een koninginnedag app

Een koninginnedag, een groot oranjefeest, twee koniginnedag apps. Nieuwe Media Blog heeft de afgelopen week de populariteit van de twee Koninginnedag apps gevolgd.

De koninginnedag-app had een kickstart en nam een dikke voorsprong op de koninginnedagapp. Maar gedurende de week werd het verschil in populariteit tussen de twee apps steeds kleiner en er kwam ook buitenlandse belangstelling.
De koninginnedag-app kreeg aanhang in Engeland (het William en Kate-effect ?), Finland, Costa Rica en Croatie. De koninginnedagapp had fans in Hongkong, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Duitsland.


Met behulp van de rankings van de verschillende app markets en de app2market-tool van [ MediaSache ] komen we tot de volgende eindstand:

[ We zijn trouwens benieuwd hoeveel downloads de uitgevers van de Koninginnedag-apps zelf geteld hebben ]

Koninginnedag_app

Koninginnedagapp

Lees ook:Een Koninginnedag, twee apps | Kies de beste Oranje-app
Lees ook:Apps voor koninginnedag strijden om populariteit: feestje
Lees ook:Koninginnenach + Koninginnedag: welke Oranje app kies jij ?
Lees ook:Royal Wedding app: prins William en Kate op je mobiel
Lees ook:Jongen opgepakt na dreigtweet over aanslag Koninginnedag

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Oranje Boven: feesten met een koninginnedag app

 1. roelandp

  Hoi Gert,

  volgens mij klopt er weinig van de telling :D ik ben de linker Qday app en publiceer zodadelijk op mijn blog de resultaten, maar ik heb iig. de iphone appstore continue gemonitord en waar mijn app op absoluut 2e plek eindigde op Koninginnedag zelf (in lijstje top betaald) heb ik mijn concurrent niet verder zien stijgen dan de 40e (oid) plek. 40e plek is ongeveer in de afgelopen weken mijn laagste score geweest dus het lijkt me niet geheel juiste eindstand. Ik ben dan ook erg benieuwd naar inzicht in je verkoop cijfers via je genoemde tool.

  Het maakt me verder ook niks uit, maar vind het curieus hoe je op de gelijke score komt :) Kun je daar nog wat inzicht in geven? (vergelijk ook bijv. het aantal tweets / likes op beide sites eens)

  Zoals gezegd, binnen nu en half uur een postje op http://open-sociaal.nl met de eindscore van de echte Koninginnedag-App.nl

    /   Reply  / 
 2. Gert Meijboom Auteur

  Ha Roelandp, nou volgens ons klopt-ie prima. We hebben de appstore gemonitord, plus een aantal onafhankelijke app-statistieken, plus onze eigen apps2market-tool.
  Volgens onze telling/score liep jullie app in de week voor Koninginnedag ver voor op de koninginnedagapp, dat zag je ook terug in de stand die we op Nieuwe Media Blog publiceerden. Maar hoe dichter bij 30 april, hoe kleiner het verschil.
  Op Koninginnedag zelf liepen de beide apps exact gelijk op. Dus op Koniginnedag waren beide apps even populair. Daarvoor liep jouw app voor en ook nu zien we dat de populariteit van jouw app groter is. Beide apps zakken wat weg, maar bij de koninginnedagapp gaat dat sneller.
  Maar op koninginnedag was het een gelijkspel. We hebben nogmaals geturfd, omdat jouw app in eerste instanties ver voor lag, maar op 30 april was de populariteit even groot.
  Interessante post over je ervaringen met de koninginnedag-app. Alleen dat gekissebis met de concurrent maakt het wat zuurder.
  BTW: het aantal likes zegt niet alles over de populariteit.

    /   Reply  / 
 3. Roelandp

  Ok nou goed dan zal het bij apple wel niet kloppen. Ik kik altijd naar de standen in de top betaald lijstje want dat is 1 lijst met alles onder elkaar zeg maar

  De apps stonden beide in verschillende categorieen weliswaar op 1 maar zoals ik zei stond mijne op 2 in top betaald en kopiesjaak ongeveer max op 40? Dan is er een flink verschil in sales ongeveer 400% als ik het in mn eigen weekstats die posities bekijk.

  Nogmaals het boeit me verder niet maar ik ben wel benieuwd naar jullie cijfers dan. Show me some graphs! Mijne staan op http://open-sociaal.nl en via mijn twitter account kun je de screenshots van de appstore ook terugvinden. Ik denk dat de apple appstore onafhankelijk is en in de top betaald lijst deze objectief wordt samengesteld met 1 meetmoment, dus ik heb concurrent nooit naast of in de buurt zien staan. Daarom mijn kanttekening.

  Ik meld dit dus ook aan je omdat je dan wellicht als je tool objectieve verkooplijsten wil vergelijken je nog eens in het tel algoritme moet duiken! Er is een simpele rss feed van de toplijst beschikbaar btw.

    /   Reply  / 
 4. Roelandp

  Ha Gert ik heb ook nog ff onafhankelijkevergelijker Distimo (jullie concurrent? :) ) erbij gepakt voor een objectieve kijk.

  Zie http://www.mobypicture.com/user/Roelandp/view/9392741/sizes/full voor de screenshot van afgelopen week waarbij mijn app door, hoe kan het ook anders gezien mijn comments, het roze lijntje wordt vertegenwoordigd :) . Verkijk je niet op de grafiek, op het kleinst zit er een verschil tussen van nog steeds 35 plaatsen: een verschil van grofweg absoluut 50 sales en 600 sales. In mijn voordeel wel te verstaan :)

  Now show me your facts!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>