Webwinkels: 8 miljoen euro schade door storing Rabobank

Webwinkels hebben naar schatting zo’n 8 miljoen euro schade geleden door de storing bij Rabobank met internetbankieren. Dat zegt Thuiswinkel.org, belangenbehartiger van de webwinkels in Nederland. Klanten konden ruim 24 uur niet internetbankieren en webwinkels konden van Rabobank de geen betalingen ontvangen.

Volgens de belangenorganisatie betekent dit een verlies van zo’n honderdduizend transacties per dag. Ieder uur dat consumenten niet via Rabobank konden betalen, liepen webwinkels volgens de organisatie 275.000 euro aan inkomsten mis.

Het internetbankieren bij de Rabobank was lange tijd verstoord door een cyberaanval van hackers op de betalingssite. Naar schatting meer dan tienduizend webwinkels waren het slachtoffer van de aanval op de servers van de bank.

Directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org zegt dat de organisatie geen claim zal indienen tegen de Rabobank omdat er sprake was van overmacht. De problemen bij de Rabobank zijn inmiddels opgelost.

Lees ook:Internetbankieren Rabobank ligt nog steeds plat
Lees ook:NVB: banken niet gehackt
Lees ook:Zwarte lijst webwinkelklanten
Lees ook:Nederlander koopt steeds vaker en meer bij webwinkels
Lees ook:Spectaculaire internet-bankroof bij ABNAmro en Rabobank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>