Graphing technologie

Dit moet je even checken: taggraph.com. Dit biedt een heel andere manier van zoeken. Associatief zoeken gaat intuïtiever en met gerichter resultaat dan domweg op woorden zoeken. Deze technologie zal ongetwijfeld binnen niet al te lange tijd ook op zoekmachines zal worden losgelaten.

Niet in de laatste plaats omdat Flex – de tool waarmee dit soort dingen gemaakt kunnen worden – door Adobe met een Open Source licentie is vrijgegeven. Google zal er ongetwijfeld al hard mee aan de slag zijn.

De hele website is gewoon een Flash-animatie die (in dit geval) ook op andere platforms werkt.

Lees ook:Adobe Flash verkwanseld aan Microsoft
Lees ook:Adobe introduceert Flash op televisie: YouTube vanuit de luie stoel
Lees ook:Microsoft gaat Open Source
Lees ook:Adobe-documenten online
Lees ook:Sun koopt MySQl, maar waarom?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Graphing technologie

  1. stelt

    Tagging (de informatie waarop dit werkt, is juist typisch een gevalletje OPEN). Flash is daarentegen gesloten (terwijl de rest van het web text-based is, Google search, web 2.0, assistive tech, etc.). Zo’n gekunsteld iets als geschetst in bovenstaand artikel wordt geen gemeengoed (en bovendien is de licentie van Flash ook nog steeds niet geheel open). De populariteit van Flash was dalende tot YouTube, en browser-native video ondersteuning ligt om de hoek …

      /   Reply  / 
  2. Victor

    Flash is en blijft gesloten. Flex is open source, maar de software (een ecplipse-kloon) is wel een commerciƫle licentie.

    Tagging, met name 3d-tagging gaat een grote vlucht nemen. Ook in Java zijn al veel applicaties geschreven die volledig open zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>