Adobe introduceert Flash op televisie: YouTube vanuit de luie stoel

Alweer een ontwikkeling wat betreft de beeldbuis: Adobe heeft serieuze plannen om het platform Flash – dat veel wordt gebruikt om video’s, reclamebanners en spellen te tonen op internetpagina’s – in te voeren bij televisies, decoders en Blue-Ray-spelers.

Hierdoor wordt het afspelen van bijvoorbeeld YouTube-video’s en andere Flash-applicaties op televisie mogelijk. Op dit moment draait Flash op bijna alle computers en op zo’n veertig procent van de mobiele telefoons.

Microsoft is niet erg in haar sas met de aankondiging van Adobe, want door deze manoeuvre wordt Silverlight – de Microsoft-variant op Flash – rechts ingehaald. In het najaar moeten de eerste televisies met Flash-ondersteuning van de band rollen.

Lees ook:Adobe Flash verkwanseld aan Microsoft
Lees ook:Adobe-documenten online
Lees ook:Mail en sms via mobiel steeds populairder: Nederland blijft achter op gemiddelde
Lees ook:Flashy ontwikkelingen
Lees ook:M$ Silver Light: focking 4 Gigabyte!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>