Frauduleuze bank-app uit de App Store | Blauwe Leenw !?

De Blauwe Leenw-app is weer uit de App Store van Apple gehaald.

De app, ontwikkeld door Leen van Dalen, zou volgens de ING gebruikt kunnen worden voor phishing, een vorm van internetfraude. De ING eiste daarom van Apple dat de applicatie verwijderd zou worden.

De app, die dus niet door de ING is ontwikkeld, vraagt ING-klanten naar hun gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee handelt de app volgens ING in strijd met het veiligheidsbeleid van de bank, in strijd met de algemene voorwaarden en maakt het inbreuk op het merkenrecht.

Ontwikkelaar Van Dalen, de man achter de in opspraak geraakte ING-app, schrijft over de app dat de transactiegegevens alleen in de app worden getoond en niet worden gedeeld of opgeslagen. Ook worden alle gegevens via een beveiligd kanaal gestuurd. Hij zegt de app – Blauwe Leenw geheten – te hebben ontwikkeld omdat hij de app van ING zelf te langzaam vindt.

De website van ontwikkelaar Leen, waar hij naar verwijst voor meer informatie over zijn bank-app, linkt naar Wikipedia… Van Dalen ontwikkelde trouwens eerder een belbundel app voor abonnementhouders van T-Mobile.

Het blijft een wonderlijk verhaal. Ik zou graag het verhaal van Leen willen horen. Be my guest..

Lees ook:Mobile, smartphone, tablet: de strijd om de consument
Lees ook:Dag 1 Mac App Store: ruim miljoen downloads
Lees ook:De iPad-gebruiker is geen lezer
Lees ook:Prognose: prijzen tablet computers gaan drastisch dalen
Lees ook:Vandaag start rechtzaak in VS Apple vs Samsung (audio)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frauduleuze bank-app uit de App Store | Blauwe Leenw !?

  1. Rene

    Wel jammer, dat ING niet begrijpt dat er aan hun App nogal wat nadelen kleven. Los van traagheid, ben je ook nog eens verplicht een Windows Live account en Buddy te hebben. Kijk eens naar de ABNAmro APP. Die logt voor je in. Je kiest zelf een pincode en voilà. Ik zou zeggen: ING, bedenk zelf iets beters! En over veiligheid: als ik inlog op MijnING werkt dat ook alleen met gebruikersnaam en wachtwoord.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>