iPad nr 1 in China: Apple mag merknaam niet voeren

Dat is pech. De iPad is met een marktaandeel van 74 procent in China de meest verkochte tablet, maar Apple mag die merknaam daar niet voeren. Dit heeft een rechtbank in het Chinese Shenzen geoordeeld.

De rechter wees twee merkenrechtzaken af die Apple wilde aanspannen. Dit meldt Webwereld vandaag.

Tablet

Rechthebbende op de merknamen iPAD en IPAD is Proview, producent van monitoren. Reden waarom de rechter bepaalde dat Apple de merknaam iPad niet mag voeren in China. Proview eist nu een verbod op de in China immens populaire tablet. De monitorenfabrikant bracht onder de merknaam iPad al een eigen tablet uit.

Claim Apple

Apple claimt de merknamen al in 2009 van de Taiwanese dochter onderneming van Proview gekocht te hebben die ze daarop doorverkocht aan het Engelse IP Applications. De rechter oordeelde dat het om een ‘dochter’ gaat en dat Proview niet bij deze onderhandelingen is betrokken. Ook zijn er formeel geen rechten aan Apple overgedragen. Dat er eventueel contracten zouden zijn, doet daar volgens de rechter niets aan af.

 

 

 

 

Lees ook:iPad nog te koop, al haalt China tablet uit de schappen
Lees ook:iPad na schikking Apple weer in China te koop
Lees ook:iPad bestaat al sinds 1998
Lees ook:In Braziliƫ komt IPHONE met Android op de markt
Lees ook:Eerste iPad in prijs verlaagd | 100 euro van de prijs af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>