Economische groei VS door iPhone 5

De iPhone 5, die vandaag wordt gelanceerd, heeft een positief effect op de Amerikaanse economie.

De verkoop van de nieuwe iPhone 5 levert een kwart tot een half procent meer economische groei op als het effect wordt doorberekend op jaarbasis.

Dat stelt hoofdeconoom Michael Feroli van de Amerikaanse bank J.P. Morgan, bericht de Telegraaf. Hij heeft berekend dat door de iPhone 5 in het vierde kwartaal van dit jaar het Amerikaanse bruto binnenlands product ruim 3 miljard dollar kan toenemen. Columnist Herbert Blankesteijn van BNR Nieuwsradio vindt dat wat kort door de bocht gaan, blijkt uit zijn column van vandaag.

12 september
De nieuwe iPhone 5 wordt op 12 september gelanceerd, de uitnodigingen voor het event zijn inmiddels verzonden.

Dunner scherm
De nieuwe iPhone wordt dunner door het gebruik van in-cell touch layer technologie waarvoor Apple inmiddels het patent heeft, berichtte het TechnologieBlog al eerder.

Door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen, wordt het iPhone-scherm 0,1 millimeter dunner dan de iPhone 4S, blijkt uit een video. Het toestel wordt daardoor ‘maar’ 7,6 millimeter dik.

De video laat ook zien dat de iPhone 5 iets langer is dan de 4S, en dat het scherm groter is, zo’n 4 inch.

Massapoductie
Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Sharp zou een van de leveranciers van de schermen zijn. Schermenbouwer, LG Display, heeft naar buiten gebracht te zijn begonnen met de massaproductie van een nieuw type flat screen dat naar alle waarschijnlijkheid voor de nieuwe iPhone is.

Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

Compleet gemonteerde iPhone 5
Nu de datum van 12 september dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een gemonteerde iPhone 5. Eerder publiceerde het NieuweMediaBlog een video van een werkende iPhone 5 en foto’s van een complete iPhone.

iPad mini
Volgende maand zou dan ook de iPad mini worden gelanceerd, maar blijkens berichtgeving van de doorgaans goed ingevoerde John Gruber zou Apple zich daarmee in de vingers snijden. Door een launch op dezelfde datum zou de aandacht te veel naar de iPhone gaan, dat zou van invloed kunnen zijn op de verkoopcijfers van het kleinere zusje van de iPad.

iPod Touch
De iPad mini gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch. De eerste toestellen zijn inmiddels verscheept.

Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

A6-chip
De Iphone 5 ondersteunt het suppersnelle 4G-internet via LTE-netwerken. Alhoewel de nieuwe Apple-smartphone nog wel een chip van Samsung heeft, is het Zuid-Koreaanse bedrijf  alleen niet langer meer de hofleverancier van de chips voor de iPhone 5. Apple bouwt de relatie af en praat inmiddels ook andere leveranciers, bericht het Technologieblog.

De move zou te maken hebben met de rechtzaak die Apple recent van Samsung won. Omdat het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf de patenten van Apple heeft geschonden, moet  Samsung een bedrag van 1,05 miljard US dollar (840 miljoen euro) aan Apple betalen.

Verbod op 21 Samsung-producten
Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat Apple een lijst heeft ingediend bij een Amerikaanse rechtbank voor een verbod op acht Samsung-producten in de Verenigde Staten.

Later werd die lijst met nog eens 21 apparaten uitgebreid, waaronder de Galaxy S III ook de phablet, de Galaxy Note, de Galaxy Tab-tablets en Galaxy Player-mediaspelers.

Rechtzaak om Apple-kloon
Ook Apple kan een rechtzaak tegemoet zien van het Chinese Goophone dat een iPhone 5-kloon heeft gemaakt die draait op Android. Inmiddels zou er op de Goophone i5 ook al patent zijn. Reden waarom het Chinese bedrijven blijkens berichtgeving van het NieuweMediaBlog op voorhand al maar met een rechtzaak dreigt.

De Goophone i5 is blijkbaar gebaseerd op al het beeldmateriaal dat inmiddels online van de iPhone 5 verscheen. Daarom heeft het toestel veel weg van de nieuwe iPhone.

Beeld: De Creatieven uit het Oosten

Lees ook:Apple wacht rechtzaak vanwege kloon iPhone 5
Lees ook:iPhone 5 ondersteunt supersnelle 4G-internet
Lees ook:Werkende iPhone 5 online gespot
Lees ook:Fimpje dummy iPhone 5 duikt online op (video)
Lees ook:Bèta iOS 6 verraadt grotere scherm iPhone 5

1 Reacties // Reageer

One thought on “Economische groei VS door iPhone 5

  1. Pingback: 4G pas volgend jaar met iPhone 5 te gebruiken | NieuweMedia

  2. Zakelijk bellen

    Echt bizar dat zo’n apparaat een economische groei kan veroorzaken. Nou maar hopen dat dit het zelfde effect heeft op Europa!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>