Wikipedia-oprichter: Apple bedreiging voor openheid op internet

Wikipedia-oprichter Jimmy Wales vindt Apple een bedreiging voor de openheid op internet. Dat zei hij tijdens een toespraak op de universiteit van Bristol ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Wikipedia.

Apple heeft volgens hem te veel controle over mobiele applicaties. En de softwarewinkels van Apple, de Mac App Store en de al langer bestaande iTunes App Store voor iOS, vindt hij te gesloten.

De ontwikkeling van apps maakt een enorme groei door, maar het is volgens Wales ‘zorgwekkend dat je om je eigen gratis software te kunnen verspreiden de toestemming van Apple nodig hebt. Wanneer jij de eigenaar bent van die software en die wil je aan iemand anders geven, moet je geen toestemming te hoeven te vragen aan iemand anders.’

Paul Harwood, oprichter van internetagency Synapa, zei het op diezelfde bijeenkomst zo: ‘Apps zijn geweldig en makkelijk in gebruik. Maar apps kopen is alsof je veel geld uitgeeft aan een nieuwe auto, terwijl de fabrikant bepaalt wie je wel en niet als passagier mag meenemen’.

Lees ook:Apple verkoopt meer apps dan muziek | Apps groei zet door
Lees ook:Android-apps bedreiging voor Apple-apps | Apps Battle
Lees ook:Paul de Leeuw is zijn eigen bananenschil
Lees ook:Apple App Store meldt zich op Twitter
Lees ook:Mijlpaal voor Mac App Store: 10.000 apps beschikbaar

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wikipedia-oprichter: Apple bedreiging voor openheid op internet

  1. Pingback: Bijna 10 miljard apps gedownload bij iTunes – ZDNet.be | Dagelijks Nieuws

  2. Pingback: Apple verkoopt meer apps dan muziek | Apps groei zet door | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>