Paul de Leeuw is zijn eigen bananenschil

Paul durft alles, Paul kan alles en Paul mag alles. Geen omroep durft Paul de Leeuw een strobreed in de weg te leggen. Paul kent in zijn programma's geen grenzen (althans, ik zie ze niet) en zet zijn gasten zonder scrupules landelijk voor lul. Ik houd niet van de programma's van Paul de Leeuw, maar ik vier – juist vandaag – dat het kan in Nederland en dat het ook gebeurt. Paul zal dit met me eens zijn.

Totdat op YouTube ineens iemand een filmpje van Paul de Leeuw pakt en dat voorziet van zijn eigen commentaar: Paul is pedofiel. Nu vindt juist Paul de Leeuw dat YouTube een soort redactie zou moeten hebben die de inhoud filtert.

Langs welke lat moet die content gelegd worden, Paul? Is elke lat niet subjectief en dus een beperking van de vrijheid van meningsuiting? Hoe zou jij reageren, Paul, als de VARA jouw programma zou censureren?

Schei toch uit man. Maak jezelf niet meteen belachelijk als je eens een keer zelf mikpunt bent van kritiek. Bekijk het gewraakte filmpje eens door de ogen van een doorsnee ouder. Je zit dat kind gewoon af te likken. Daar mag iemand toch aanstoot aannemen!

Dat is vrijheid: jij mag dat kind aflikken en iemand anders mag zich daaraan storen. En ik mag daarover op Blog.nl een blogje schrijven. (Zolang het maar met nieuwe media te maken heeft.)

Lees ook:Paul de Leeuw: creepy pedofiel…
Lees ook:Lachen met… Jimmy Fallon en de hype rondom Susan Boyle
Lees ook:Paul de Leeuw meest geslaagde parodie op YouTube-kanon Susan Boyle
Lees ook:Filmpje: Mark schiet een Afgaan dood
Lees ook:Twitter goes mainstream: Oprah leert huisvrouwen tweeten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>