Massale felicitaties op Facebook voor team dat Osama doodde

De elite-eenheid die Osama bin Laden heeft gedood, heeft een eigen Facebook-pagina. Daarop stromen massaal de felicitaties en dankbetuigingen binnen. Op de Facebook-pagina worden reacties achtergelaten als ‘Well done!’ , ‘Great Job’ en ‘Thank you for your bravery’. De Facebook-pagina Osama bin Laden is dead had binnen een uur al meer dan 100.000 likes, inmiddels zijn het er ruim 350.000.

Het Navy Seal Team Six doodde Bin Laden, die al bijna tien jaar gezocht werd, vannacht in Pakistan. Kort nadat de Amerikaanse president Obama het nieuws bekend maakte , werd #Osama wereldwijd trending op Twitter. Ook op Facebook werd het nieuws door velen gedeeld.

Officieel bestaat Team Six van de Navy SEALs sinds 1987 niet meer. Het team heet nu officieel United States Naval Special Warfare Development Group, afgekort Devgru. Het is een contra-terrorisme-team dat uitsluitend wordt ingezet voor speciale missies. Ze staan onder direct bevel van de president, de chefstaf of de minister van Defensie. Hoeveel mariniers deel uitmaken van Team Six is geheim.

Devgru was onder andere actief in voormalig Joegoslaviƫ, Afghanistan en Irak. Sinds 2001 jaagt het team al op kopstukken van Al-Qaeda en de Taliban.

Lees ook:Toespraak president Obama over dood Bin Laden op YouTube
Lees ook:Obama vraagt Google en Microsoft om technisch advies
Lees ook:Barack Obama nu al winnaar: met sociale media
Lees ook:Meer digitale rechercheurs voor aanpak kinderporno en internetcriminaliteit
Lees ook:Frankrijk verbiedt haatzaaiende en opruiende websites

1 Reacties // Reageer

One thought on “Massale felicitaties op Facebook voor team dat Osama doodde

  1. Pingback: Toespraak president Obama over dood Bin Laden op YouTube | NieuweMedia

  2. eva

    De een zijn dood is de ander zijn brood. Het is goed zaken doen rond de dood van Osama.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>