Zijn er dan geen problemen met Vista?

De Consumentenbond boycot Vista wegens 5000 klachten, maar bij driehonderd computerwinkels aangesloten bij de NLCW (de brancheorganisatie voor computerwinkels) is slechts één klacht bekend… Rara, hoe kan dat.

Ik vermoed het volgende scenario:

Murw geslagen door de problemen die elke Windows-versie standaard geeft en teleurgesteld door de vele negatieve publiciteit rond Vista en de ontwijkende houding van Microsoft, durft geen consument nog terug te gaan naar de winkel. Is Vista eenmaal uitgepakt, dan kan deze niet meer worden teruggenomen door de winkel. Kleine kans op effectieve hulp dus.

 

Dan heb je Vista gekocht, maar de installatie lukt niet, of de helft van je apparatuur werkt niet, wat moet je dan?

Een bezoekje aan de winkel levert wat vage antwoorden op. Zinnen die meestal beginnen met het woord eigenlijk.Zoals: Eigenlijk moet u met uw computer langskomen, maar dat kost wel 35 Euro per uur, is zo'n antwoord. Logisch, want op uw computer of op de niet werkende printer zit geen garantie meer. Of: Eigenlijk had u ook een nieuwe computer moeten kopen bij Vista.

Maar bovenal voelt de doorsnee computerklant zich volstrekt onvermogend om het probleem te bespreken. Twijfel aan het eigen handelen, twijfel of de klant alles zelf wel goed gedaan heeft. Een twijfel die door computerkenners – dus ook winkeliers – altijd bevestigd wordt, dankzij de overvloed aan jargon die de nerds over hun onnolze klanten uitstorten.

Het probleem zal zichzelf wel oplossen als er nieuwe hardware wordt gekocht... En dan hoort niemand de detaillist klagen. Want de computerwinkels verdienen goed aan Vista. Niet alleen nieuwe software, maar vooral veel nieuwe hardware. Detaillisten klagen niet over Vista en al helemaal niet bij De Consumentenbond, de club die Vista de oorlog heeft verklaard.

Lees ook:Maar je mag niet zeggen dat Vista niet deugt…
Lees ook:Windows Vista onder vuur bij Consumentenbond
Lees ook:Verliefd op Windows Vista
Lees ook:Aan iedereen die anders beweert: Vista zuigt!
Lees ook:DirectX 10: nieuw OS-platform

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>