Aan iedereen die anders beweert: Vista zuigt!

Vista zuigtMaar liefst 1 op de 3 pc's die met Vista gekocht is, draait inmiddels good-old XP. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van het exo.performance.network. 1 op de 3 mensen heeft dus Microsoft Vista gekocht, zonder ermee te willen werken.

Een groot aantal heeft gebruikgemaakt van het downgrade-aanbod, maarer zullen ongetwijfeld velen zijn die een oude XP uit de kast hebben gehaald en dus gewoon teveel hebben betaald aan MS.

Aan alle Vista-fans in deze wereld: fijn dat je lol hebt met Vista, maar blijf dus niet stug volhouden dat het heel gaaf en helemaal perfect is, want 1 op de 3 Vista-eigenaars is het niet met je eens. Daarnaast zijn er nog al die mensen die Vista uberhaupt niet gekocht hebben.

Lees ook:Boot-scherm veranderen in Vista
Lees ook:Vista SP1 is een fiasco: geen betere prestaties
Lees ook:Vista weer onder vuur
Lees ook:Verliefd op Windows Vista
Lees ook:Microsoft Windows Vista SP1 download

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Aan iedereen die anders beweert: Vista zuigt!

  1. amuse

    Wie denkt dan dat Vista cool is? Ik heb nog niemand dat horen zeggen.

      /   Reply  / 
  2. thestef

    heeft iemand nog een adresje waar ik een laptop zonder vista of xp kan kopen?

      /   Reply  / 
  3. Rob

    Thestef, probeer de Mac-winkel.

      /   Reply  / 
  4. Stephan

    Nee een mac is geen optie, die kan ik niet inpassen.

      /   Reply  / 
  5. Victor

    Tegenwoordig kun je bij Saturn en ik denk ook bij Mediamarkt laptops en pc’s kopen zonder windows. Daar zit dan een Linux-smaakje op.

      /   Reply  / 
  6. Stephan

    Dan moet ik daar eens langshobbelen, ik heb een dikke machine nodig die ook goed in staat is om vmware te draaien, voor dat enkele windowsproggie dat ik nog wel nodig heb.

      /   Reply  / 
  7. Xander

    Ik vraag me serieus af hoe de Vista-haters over Linux denken. Als ik zo beluister waarom ze o.a. niet van XP naar Vista willen, heeft het naast de systeemeisen ook vaak te maken met de verhoogde beveiligingsmaatregelen in Vista. Daarmee komt het juist een beetje richting Linux, en daar willen de XP-gebruikers nou net weer niet aan, vermoed ik…

      /   Reply  / 
  8. stephan

    Wat microsoft OSsen voor hebben op de betere linuxdistros met KDE of Gnome, is het gebruikersgemak.

    Ik heb onlangs voor een oom van mij ubuntu op de PC gezet omdat ik de frequente bezoeken aan hem een beetje moe was, deze bezoeken hadden allemaal te maken met het feit dat beginners overal opklikken waar maar “KLIK HIER” op staat, m.a.w. binnen no-time is de PC niet meer te gebruiken omdat diverse spyware meer date verzend dan de gebruiker zelf.

    Dus Ubuntu geïnstalleerd. Het grote probleem is dat een aantal zaken niet zo inituatief werken, een diavoorstelling bijvoorbeeld, waar bij windows gewoon een icoontje in beeld komt met de naam diavoorstelling moet je in Ubuntu een 2tal handelingen verrichten. Wel eenvoudig als je het maar eenmaal weet.

    En zo zijn er meer kleine dingetjes waarin Windows gewoon wat vriendelijker is, al wordt de kloof steeds kleiner.

    Wat installatie betreft, dat is geen issue, aangezien de meeste beginners ook niet in staat zijn om XP te installeren, daarbij is het ook nog eens een ramp om XP op een oudere machine te installeren als niet alle drivers aanwezig zijn, dat is een probleem dat bij Ubuntu in veel mindere mate voorkomt, daar werkt gewoon alles veel beter out-of-the-box.

    Bij mijn oom had ik alleen wat probleempjes om de scanner en de printer aan de praat te krijgen omdat hij zo een windows-only printertje heeft, en daar komt weer een voordeeltje van linux om de hoek, linuxfans zijn behoorlijk behulpzaam en pleuren werkelijk elk probleempje en de oplossing op het net, dus als je een netwerkverbinding hebt en internet, dan kan je bijna elke distro aan de praat krijgen, mits je de tijd hebt.

    Vista zuigt, niets is meer op de plek, beveilingen zijn op de verkeerde manier benaderd, en onder de motorkap is het nog steeds bagger. Bovendien is de backwards compabiliteit met oudere hardware een ramp en heb je een beer van een PC nodig om alles lekker te laten lopen.

      /   Reply  / 
  9. rattenvlees

    De beveiliging van OSX en Linux is geen probleem voor gewone gebruikers. Bij Vista moet je voor elke scheet toestemming geven, bij Linux en OSX blijft dat beperkt tot specifieke handelingen als het installeren van dingen.

    Verder vraagt Windows gewoon per definitie te veel en te vaak. Tis net een zeurend kind in een snoepwinkel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>