Vista SP1 is een fiasco: geen betere prestaties

Vista SP1 biedt geen prestatieverbeteringen voor Vista. Xpnet heeft een uitgebreide test gedaan en komt tot die conclusie. Voor het bedrijfsleven – dat massaal wacht met de overstap naar Vista tot het systeem goed presteert – betekent dit langer doorwerken met XP.

De test is niet gedaan in een laboratoriumomgeving, maar in een grid van computers overal in de wereld die allemaal dezelfde test uitgevoerd hebben met Vista SP1 op hun pc. Resultaat: met SP1 is de prestatie nauwelijks anders dan zonder.

Wat maakt Vista nu zo traag? Teveel grafische toeters en bellen in een hopeloze poging om MacOs en sommige Linux-smaakjes na te doen. Teveel pogingen om DRM erdoor te duwen, andere softwarehuizen uit te sluiten van het Vista-platform en Vista dicht te timmeren. Al deze pogingen om alleenheerschappij te behouden, werken de val van Windows in de hand.

't Is een beetje Jin-Jang-verhaal: Als een fenomeen z'n uiterste grenzen heeft bereikt, voedt het de wortel van zijn tegendeel. Microsoft is zo allom aanwezig en trekt zich zo weinig aan van de geluiden uit de samenleving, dat een succesvolle tegenreactie onvermijdelijk is.

Die tegenreactie is te vinden in de vele Linux-distributies die vrijwel klaar zijn voor de eindgebruiker. Linux krijgt nu de wind in de rug, dankzij de stugge houding van Microsoft.

Lees ook:Opvolger Vista klaar voor Touch Screen
Lees ook:Windows Vista onder vuur bij Consumentenbond
Lees ook:Vista volgens Neelie Kroes
Lees ook:Windows XP lijkt steeds meer op Vista
Lees ook:Windows Vista-gebruikers kunnen terug naar Windows XP

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vista SP1 is een fiasco: geen betere prestaties

  1. Frederic alias Coos

    Niet vooruit te branden, die Microsift crap. XP blijft bij den deze voorlopig nog wel even het standaardbesturingssysteem en Vista boot ik enkel om te kijken of er al verbetering is. Niet dus…

      /   Reply  / 
  2. Jan

    Mijn gekochte Software Windows Vista Ultimate
    liep van geen kant,veel langdurig gerommel in harddisk,Flashplayer slaat over bij veel gebruik IE7 Surfen .Na gebruik van Program Regcure loopt het wat beter.Microsoft levert wanprestatie wat Software kwaliteit betreft.
    Vr groet Jan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>