Agentje spelen mag iedereen

Oh, oh, oh wat is het toch moeilijk om de 'gewone' wet toe te passen op internetzaken. Elke dag worstelen de EU en de Nederlandse en Belgische overheid met illegale internetzaken. Wetten moeten veranderd, van alles moet worden gescant en privacy bestaat niet meer. De internetbedrijven moeten van alles in de gaten houden en bewaren, eigenlijk spelen ze steeds meer voor politieagent, maar worden er niet voor schadeloos gesteld.

Nu wordt geroepen dat Ebay en andere veilingsites moeten meehelpen om helers op te sporen die via internet hun gestolen waar verkopen. Dit gaat dan te koste van de anonimiteit die mensen op deze veilingsites vinden. Waar eindigt dit? Moeten we straks eerst ons paspoort laten zien voordat we gaan handelen via Marktplaats.

De oplossing kan natuurlijk veel eenvoudiger. Leg de verantwoordelijkheid bij de consument. Zorg voor een systeem waarbij verkopers vrijwillig hun anonimiteit prijs geven, in ruil voor het vertrouwen van de koper. Verkopers die dit niet doen, kun je als koper dan links laten liggen. Zo scheidt uiteindelijk de consument het kaf van het koren. De opsporingsdiensten hoeven zich dan alleen nog maar op het kaf te concentreren.

Lees ook:TOP 5 Bah in 2007
Lees ook:Hulp nodig met de computer? Bel niet uw zwager!
Lees ook:Regels en wetten van internet
Lees ook:900.000.000 Euro boete voor Microsoft
Lees ook:Meer krijgen, minder geven, de burger als puber

1 Reacties // Reageer

One thought on “Agentje spelen mag iedereen

 1. Mercado Site

  Wij zijn een marktplaats in 7 talen gericht op Spanje en Portugal.
  Door onze 7 talen krijgen we vanuit de hele wereld ook oplichters die proberen via onze site mensen op te lichten.
  Internet is internationaal en zal steeds meer de grenzen gaan overschrijden, zoals wij daar een goed voorbeeld van zijn.
  Wij zien zelfs dat oplichters in staat zijn betalingen die al gedaan zijn, terug te halen bij de mensen.
  Dit zijn uiterst geraffineerde bendes met valse identiteiten vaak gesteund (bijvoorbeeld Nigeria) in landen die het niet zo nauw nemen.
  Wij als advertentie site hebben vele manieren om deze oplichters er tussen uit te halen, dit alléén bij de consument neer te leggen lijkt ons niet verstandig.
  Verder raden we uiteraard wel de consument aan zo goed mogelijk te controleren wat wordt aangeboden.
  Iets wat te mooi lijkt om waar te zijn is dat ook meestal niet.
  Mercado Site

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>