Wikipedia zet Nederland weer in z’n hemd

Dankzij Wikipedia maakt Nederland weer wereldwijd faam als raar kikkerlandje. Was eerst het wissen van de leugen van Mabel Wisse Smit (sorry: prinses Mabel) internationaal nieuws, nu lacht de wereld om onze ambtenaren die niet meer op Wikipedia mogen.

Het ministerie van Justitie heeft alle medewerkers verboden op Wikipedia te komen. Niet vanwege de inhoud, maar omdat de ambtenaren er een hobby van maakten feiten aan te passen en er allerlei grappige opmerkingen bij te plaatsen. Hoewel Wiki de grappen snel herstelt, zijn deze maatregelen blijkbaar nodig. 

Natuurlijk vraagt dit om een goede ambtenarengrap.  TechDirt.com, een website met veel leuke artikelen over onze technocratie, heeft onze ambtenaren al genoeg in de zeik gezet. De hele wereld kan inmiddels lezen dat de ambtenaren van Justitie blijkbaar niets beters te doen hebben dan zieken op Wikipedia, en dat ze nu als een stel schoolkinderen de toegang tot Wikipedia ontzegd is.

Lees ook:Lachen met… online doe-het-zelf moppentapper JokeyPhone
Lees ook:“Maxima stronthoer”: ambtenaren spelen weer met Wikipedia
Lees ook:Internetjournalist deugt niet maar voldoet wel
Lees ook:Nederland heeft moeite met web 2
Lees ook:Het vrije woord is vermoord

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wikipedia zet Nederland weer in z’n hemd

  1. Pingback: Blog In Blik » Feest en crisis op het web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>