XP loopt uit op Vista dankzij SP3

Dankzij SP3 laat Windows XP Vista nog verder achter op de racebaan van computers. De nieuwe Service Pack voor Windows XP zou alleen patches en reparaties bevatten, maar Windows XP wordt er gewoon tien procent sneller door.

Dit kan erop wijzen dat Microsoft serieus nadenkt over de positie van Vista op de markt en XP nog lang niet wil afschrijven. Bij de lancering van XP werd duidelijk gemaakt dat ME (2000 was immers niet voor de consument bestemd) werd vervangen, afgeschreven. En terecht overigens.

Nu lijkt, onder de storm van kritiek op het instabiele, trage en vooral niet compatibele Vista, XP nog lang niet op een zijspoor te belanden. En terecht, want het systeem werkt nagenoeg perfect. 

Zodra Microsoft zich zou uitspreken over de voortzetting van XP als platform naast Vista, is de kans op leegloop van het Microsoft richting Linux en Apple een stuk kleiner. Met name in het bedrijfsleven loopt Microsoft grote risico's klanten kwijt te raken. Zie mijn artikel hierover elders op dit weblog.

Lees ook:Verliefd op Windows Vista
Lees ook:Vista SP1 gelekt
Lees ook:KOFFIEDIK 2009: Windows 7 flopt ook
Lees ook:Vista SP1 is een fiasco: geen betere prestaties
Lees ook:Vista volgens Neelie Kroes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>