Vista hacken? Koop het gewoon of blijf eraf!

Het simpelweg blokkeren van de internetverbinding bij een illegale Vista, mag dus niet. Illegaal betekent immers alleen maar dat Microsoft de echtheid niet kan vaststellen. Dus wordt een andere methode uitgeprobeerd. Een helse methode waarbij om de haverklap het scherm zwart wordt met een melding daarin. Maar Vista blijft wel functioneren.

Microsoft heeft een hele kluif aan die beveiliging. Vista was al gekraakt en wel overal te vinden, voordat het zelfs in de winkel lag. Bij XP was het niet anders. Elke methode wordt gekraakt. De OEM-bios Hack is bij SP 1 door Microsoft onmogelijk gemaakt, maar ook daarvoor zal wel weer een alternatief gevonden worden.

Ik heb te doen met Microsoft. Natuurlijk werkt Vista nog van geen kanten en hoort het niet in de winkel te liggen. Een product waarin veel research zit, hoort natuurlijk niet meteen gekraakt te kunnen worden, maar hoort ook niet gekraakt te worden.

Wil je software gebruiken, koop het dan gewoon. Zeik niet over die paar rotcenten. Als je het nodig hebt, kun je het ook betalen.

Lees ook:Windows XP blijft in de schappen
Lees ook:Microsoft verlaagt prijzen Vista
Lees ook:Nieuw Vista-lek wellicht niet te dichten
Lees ook:Zijn er dan geen problemen met Vista?
Lees ook:Windows Vista onder vuur bij Consumentenbond

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Vista hacken? Koop het gewoon of blijf eraf!

  1. Nteractive

    Du jij beweert dat als je wil je alle producten wel kan betalen?

    Ben je zelf student? Ik krijg namelijk niet veel geld. Ik heb ook kosten zoals eten en gsm enzo. Op het einde van de maand blijft er niet veel over van mijn zakgeld. EN dan wil jij dat ik 300€ uitgeef aan vista? ( maar ik heb het wle legaal!) En wat dacht je nu van de CS3 van adobe? Of neem nu simpelweg een 3D tekenprogramma voor huizen te tekenen dat ik nodig had. Jah, daar betaal je dan lekker 100€ voor. Dat geld heb ik niet. En voor de 5 keer dat ik het nodig heb, download ik het toch liever. Sommige dingen kan je gewoon weg niet betalen. Ik ben het er mee eens dat vanaf je echt geld verdient ( voltijds werkende dus of 4/5 ofzo) dat je dan niet illegaal download. Maar De studenten van tegenwoordig hebben het soms wat krap. Wat dacht je van een verplichte laptop te kopen die redelijk wat aankan ( vergeet dus de aldi-rommel). 1600€ en dan moet je nog wat geld over hebben om alle programma’s te betalen die je nodig hebt. Spreek niet over dingen waar je geen idee over hebt. Sommige mensen kunnen het financieel niet aan om alles legaal te kopen, en dan is illegaal echt wel aanlokkelijk

      /   Reply  / 
  2. Ramon

    ;) ooit van slim.nl gehoord?
    studentlicenties voor een fractie vd reguliere winkelprijs.

      /   Reply  / 
  3. heraux

    Wie heeft dat geld – zeer weinig gebruikers kunnen het opbrengen volledige licenties te betrekken – zeg: voor studie als je geen student bent. Of als experimenteer middel, bijvoorbeeld Windows 2003 of Longhorn testen..
    Niet dat ik een rede zou weten.

    Jammerlijk is de achterstand op de niet-Windows markt – als deze bijtrekt heeft de Windows-markt een geduchte medestander..

    Want tegenstander is zo dom.

    Linux als Desktop
    Linux als Firewall, Router
    *BSD als server (no gui)

      /   Reply  / 
  4. Jos

    Ik ben en blijf een Nederlander, als ik iets gratis kan krijgen ga ik er niet voor dokken.
    Als je al een gehackt operating system gaat draaien, zorg er dan wel voor dat het als ‘legaal’ herkend word, dat is misschien even zoeken maar hacken zonder een dergelijke ‘crack’ is vragen om problemen.
    Veel gehackt plezier gewenst.

      /   Reply  / 
  5. Victor

    … beweert dat het illegaal gebruiken van software hetzelfde is als het jatten van een brood of een auto. Heb je iets nodig, dan koop je dat. Heb je daar geen geld voor, dan heb je pech. Gewoon pech. Moet je dus je ambities bijstellen. Of creatief zijn.

    Gelegenheid maakt de dief. Software jatten komt erg gelegen en is erg makkelijk, maar je blijft gewoon een dief als je het doet.

      /   Reply  / 
  6. michelle

    Ik ben het met iedereen eens, gehackte software gebruiken is net als het stelen van een brood of een auto, kun je het niet betalen dan heb je pech. Aan de andere kant, je moet tegenwoordig steeds nieuwe software kopen om bij te blijven (zelfs bij sollicitaties vragen ze steeds hogere eisen wat betreft software ervaring) maar een beetje normaal mens kan en wil geen 1500 Euro betalen voor een software pakket. Misschien moeten de software fabrikanten overwegen het iets minder duur te maken (standaard, leeggeplukte versie aanbieden en alles wat men er bij wil kopen, moet voor betaald worden)

      /   Reply  / 
  7. Rob

    “Geplaatst door Ramon: Antwoord
    05/12/2007, 08:23

    ;) ooit van slim.nl gehoord?
    studentlicenties voor een fractie vd reguliere winkelprijs.”

    Studenten zijn toch echt HBO en hoger waar dit niet voor geldt. Surfspot is dan de plek, maar belachelijk genoeg verkopen ze daar alleen upgrades voor veel geld.

      /   Reply  / 
  8. heraux

    niets is zo goed als niets

    Als bedrijven ervaring willen zullen ze er geld voor moeten betalen – dus studie mogelijkheden moeten aanbieden – ik weet welk alternatief hier dan gaat spelen – het vertrekeffect.

    Maar goed – ze gaan maar.
    Misschien is het beter dat bedrijven weg gaan die geen interesse meer hebben in het intellect dat Nederlander heet. Nee, geen Nationalistisch “onsch volke eerst” of zoiets..

    Maar ooit draaid het getij – is er een goed alternatief voor het te dure materiaal – stelen is nooit goed – maar heeft wel de technologie zover gebracht – denk maar aan Compaq, Intel, Microsoft…

      /   Reply  / 
  9. Harry

    Allereerst een goed alternatief is (ik denk heel goed voor studenten) Linux. Heb naast Vista ook Open Suse draaien bijna alles wat ik doe met Vista kan ik ook met Linux.
    Verder vins ik dat een besturings syteem niet meer dan 30 to 50 eurootjes moet kosten, en dat microsoft wel erg een monopoly positie heeft.
    Ik vertouw er op dat we in de toekomst kunnen kiezen uit verschillende OS voor een normale prijs

    Harry |(52)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>