IBM versterkt Linux in de concurrentie met Microsoft

Lotus Notes 8IBM maakt Lotus Notes 8 en Symphony gratis beschikbaar voor Ubuntu. Daarmee hoopt het Linux te ondersteunen om Microsoft Office uit het monopoliezadel te lichten. Lotus Notes 8 is de populaire Outlook-tegenhanger die al jaren met succes op Novel-netwerken draait. 

Het pakket is gratis te downloaden en bevat een e-mailclient, een agenda en contpersonenbeheer. Naast Symphony, het office-pakket van IBM, is de Ubuntu-Linux distributie nu volledig concurrerend met de combinatie Windows + Office.  IBM lijkt met deze stap de concurrentie met Microsoft te versterken.

Door de verkoop van de Laptop-divisie aan Lenovo hoeft IBM als marktpartij geen Windows-licenties meer af te nemen bij Microsoft en kan het zich volledig richten op de professionele markt. Ondersteuning van het Linux-platform past duidelijk in deze strategie.

Voor de particuliere markt van Ubuntu is dit natuurlijk maar een speldenprikje, een beetje plagen. Maar voor de zakelijke markt wordt het serieuzer opgepakt door ook Red Hat van Lotus Notes te voorzien. De Domino Messaging service completeert dit.

IBM spreekt zelf natuurlijk niet van concurrentie met Microsoft maar noemt deze stap een  "further address to customer demands around choice," aldus Inna Kuznetsov, verantwoordelijk voor Linux binnen IBM.

Lees ook:Open document format in de lift
Lees ook:Ook Microsoft Office op het web
Lees ook:Lotus Symphony verlost ons van M$ Office
Lees ook:Alternatieven voor Windows
Lees ook:Eén Linux-AaiPhone? Nee, wel tientallen

1 Reacties // Reageer

One thought on “IBM versterkt Linux in de concurrentie met Microsoft

  1. Acarya

    Notes 8 gratis? Nee, hoor, alleen Symphony is gratis. Uit het IBM persbericht “The Lotus Symphony office productivity suite is included with Lotus Notes 8 and is available as a separate download, at no additional charge.”

    http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/23370.wss

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>