Yahoo! vindt Microsoft-bod te laag en zoekt aansluiting AOL

Yahoo Inc. vind het bod van Microsoft van 31 Dollar per aandeel ver beneden de prijs. Voor minder dan 40 Dollar wordt met Yahoo Inc geen zaken gedaan, liet een woordvoerder weten aan persbureau Reuters. Dat komt dan neer op 51 miljard Dollar in plaats van de 42 miljard die Microsoft geboden had.

Intussen zoekt Yahoo, volgens The Times, aansluiting bij AOL om een onvriendelijke overname tegen te gaan. AOL is eigendom van Time Warner. Een eerdere poging hiertoe mislukte. Ook is Yahoo in gesprek met Google en Disney.

Microsoft wil de zoekgigant bijzonder graag overnemen om te kunnen concurreren met Google. Analisten meenden dat het bod van 31 Dollar per aandeel al 60% te hoog lag, maar Yahoo schat zichzelf veel hoger in dan haar eigen marktwaarde.

Logisch, want Yahoo is eigenlijk de enige kans die Microsoft nog heeft om met Google te concurreren op de markt van web-adverteerders. Yahoo kan dus belachelijk veel eisen.

Komt deze deal rond, dan zou dit wel de grootste fusie (overname) zijn die ooit tussen twee it-bedrijven heeft plaatsgevonden. 

Lees ook:Winkelen bij Yahoo, gaat het Microsoft lukken?
Lees ook:Microsoft verliest Yahoo en schept YaHoogle
Lees ook:Bill Gates, Yahoo, Alibaba en de Chinezen
Lees ook:Microsoft flirt weer met Yahoo
Lees ook:Microsoft biedt 60% te hoog op Yahoo

1 Reacties // Reageer

One thought on “Yahoo! vindt Microsoft-bod te laag en zoekt aansluiting AOL

  1. Smithc1

    Thanks for sharing it dcddedfdcdegdbgf

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>