Nederland gaat analoog

Stemmen met potloodOnze Koningin doet het zonder computer, dus mag heel Nederland weer zonder computer. Dat wil zeggen: stemmen zonder computer. Want bij de eerstvolgende verkiezingen stemt Nederland weer met een potlood en papier.

Voor de jonge stemmers zal ik dit even toelichten. Je krijgt dan een lijst met daarop allerlei namen en de bedoeling is dat je het vakje inkleurt naast de persoon van jouw keuze. De voordelen hiervan zijn enorm…

De kans op een verkeerde stem – verkeerd knopje, systeem niet begrepen, etc. – is nu uitgesloten. Ook is de kans dat de stemmen digitaal verkeerd behandeld worden, uitgesloten. De veiligheid is vele malen groter.

Ook de ontwikkeling van een nieuw soort stemmachine is voorlopig uitgesteld. Zolang niet de garantie bestaat dat nieuwe apparatuur absoluut veilig is, worden hier geen miljoenen meer in geïnvesteerd, zo heeft de minister besloten. Dit zal ook in het kader van de 5 miljard per jaar zijn.

Lees ook:Océ ontwikkelt nieuwe printertechnologie: ColorWave
Lees ook:Zonbu – simpel computeren
Lees ook:De wet van de remmende voorsprong: koop geen lcd-tv!
Lees ook:Rapport over veiligheid IE en Firefox: IE is beter!
Lees ook:Reclame in games

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>