Photoshop verkracht de waarheid

Foto's liegen tegenwoordig net zo hard als de uitgever wil. Zo wil Iran ons doen geloven dat het een succesvol rakettenprogramma heeft, terwijl de V.S. ons wil doen geloven dat Iran een nog veel gevaarlijker atoomprogramma heeft.

Overtuigen doen beide kemphanen met foto's. Gephotoshopte foto's. Op dezelfde manier als de CIA in de kwestie Irak de kluit belazerde met gefingeerde foto's en filmpjes, moet nu het volk met dezelfde truc worden voorbereid op een aanval in Iran.

Deze foto doet wel heel sterk denken aan de gefingeerde foto's en filmpjes die de CIA in elkaar zette om de inval in Irak te promoten. Ook hier zal Balkenende natuurlijk weer braaf instinken, zodat over enkele jaren weer een onderzoek naar de toedracht in de doofpot moet worden gestopt. L'histoire ce repete.

De reactie bij de foto zijn duidelijk. 'Iran bonbarderen, liefst vandaag nog'. En dat op basis van een beetje photoshoppen.

Nog een mooi voorbeeld uit enkele toonaangevende Amerikaanse kranten:

Vier…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 of drie?

 

 

 

 

 

 

 

De grootste vijand van 'de waarheid' is natuurlijk niet photoshop, niet de persbaas die photoshop bedient, maar de duffe media overal in de wereld die geshopte foto's klakkeloos plaatsen en als 'waarheid' verkondigen in hun krantje.

Lees ook:WikiLeaks publiceert grootste lek van militaire geheimen ooit
Lees ook:YouTube beter nieuwsprogramma dan de NOS
Lees ook:Peter R. de Vries en de waarheid (deel 3)
Lees ook:Peter R.niet naar de States: koude voeten?
Lees ook:IJdelheid wordt bestraft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>