M$ presenteert Windows 7 nog deze maand

Windows 7 screenshot

M$ in Redmond heeft aangekondigd dat de eerste echte beelden van een draaiende Windows 7 – de opvolger van Vista – nog deze maand worden getoond.

Zo zou Windows 7 volgens eerder berichten draaien om een lichte kernel, waarbij Windows zelf in de vorm van virtualisatie zou bestaan. Maar eergisteren wist M$ te melden dat de lancering van virtualisatie-oplossingen voor M$ Server met ruim een jaar worden uitgesteld…

… omdat het technisch niet eerder rond is. Geldt dit evenzeer voor Windows 7, dan wordt Win 7 dus een volgende 'gewone' Windows. Of wordt Win 7 gebruikt als proeftuin voor de virtualisatie die M$ nog niet op de server-versie durft los te laten? Enfin, ik houd de media deze maand nauwlettend in de gaten. 

Andere bronnen melden dat Windows in de toekomst minder software aan boord heeft om gebruik van de online diensten van Live te bevorderen. Zo zou Outlook Express (Windows Mail in Vista) sneuvelen en niet meer standaard in Windows zitten. Of dit toekomstbeeld bij Windows 7 hoort of bij de volgende versie is evenmin duidelijk. In bovenstaande afbeelding van het startmenu is Mail inderdaad niet te vinden.

Meer hierover: Opvolger Windows Vista wordt Windows 7

Nog meer hierover: Windows 7 ontrafeld, de toekomst aan een draadje 

Lees ook:Windows 7 niet op de markt maar nu al uitgekleed
Lees ook:Opvolger Vista klaar voor Touch Screen
Lees ook:KOFFIEDIK 2009: Windows 7 flopt ook
Lees ook:Windows XP nu ook langer op desktop
Lees ook:Windows 7 ontrafeld, de toekomst aan een draadje

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “M$ presenteert Windows 7 nog deze maand

  1. Stephan

    Is nu al bekend wat Win 7 onder de motorkap gaat draaien?

      /   Reply  / 
  2. victor

    Ja, dat wil zeggen. Dat zou dezelfde kernel zijn die er al jaren onder zit. MinWin is een kernel van ‘maar’ 25 mb… Zie ook de verwijzingen onderaan dit artikel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>