Chip implantaten veroveren menselijk lichaam

ray_kurzweilOver twintig jaar zijn computerchips volgens Ray Kurzweil een natuurlijk onderdeel van het menselijk lichaam.

Kurzweil, de grootste uitvinder van onze tijd, verwacht dat de komende decennia computerchips in het lichaam onze gezondheid zullen scannen, kunstmatige organen zullen controleren en worden ingebed in onze hersenen om onze intelligentie te verhogen.

De veelvuldig onderscheiden Kurzweil deed zijn uitspraak op de JavaOne-bijeenkomst. ‘Toen ik een student aan het MIT was er een computer door iedereen gedeeld (een IBM 7094 met 32K aan 36-bit woorden en een kwart van een MIP van CPU power). Nu hebben wij computers ingebed in veel apparaten in onze huizen, auto’s, op ons lichaam. Deze trend zal doorzetten.

Wie meer wil weten over Kurzweil’s visie op de technologische ontwikkelingen en de radicale veranderingen in de maatschappij die daarvan het gevolg zullen zijn, verwijs ik zijn boeken The Age of Spiritual Machines en The Singularity Is Near. Over het laatste boek komt binnenkort een documentaire uit.

Lees ook:De jeugdzonde van Steve Ballmer
Lees ook:Het einde van pc, laptop en tablet | Toekomst is aan de app
Lees ook:Smartphone en tablet pc verdringen papieren krant
Lees ook:Het vrije woord is vermoord
Lees ook:Nederlandse kinderen hebben meeste profielen op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>