Deze tweet kan een grap zijn

robin_hood_airport_jokeDuizenden twitteraars, onder wie beroemdheden als acteur Stephen Fry, protesteren tegen de veroordeling van accountant Paul Chambers omdat hij een grap maakte in een tweet.

‘Verdorie!‘, twitterde Paul Chambers in januari, toen hij op vliegveld Robin Hood in Sheffield voor een dichte deur kwam te staan, ‘Het Robin Hood vliegveld is gesloten. Jullie hebben een week om dat te veranderen, anders blaas ik het vliegveld de lucht in.
Op Robin Hood Airport zagen ze hier niet de lol van in. Ze deden aangifte en de rechter veroordeelde Chambers onlangs tot een boete van ruim duizend euro.

En dat vonden twitteraars op hun beurt niet grappig. Die verstuurden uit protest de grap opnieuw. Daaraan voegen ze de woorden ‘ik ben Spartacus’ toe. Een verwijzing naar de gladiatoren van Spartacus, die zo lieten merken dat ze achter hem stonden. Andere twitteraars hebben een actielint op hun profielfoto geplakt met de tekst ‘Pas op, dit kan een grap zijn’.

De inmiddels ex-accountant Chambers zoekt een baan, hij is ontslagen vanwege zijn veroordeling. Twitter biedt hem legio kansen, of anders the filmindustrie.

Lees ook:Paul de Leeuw is zijn eigen bananenschil
Lees ook:1.000.000 pixels te koop
Lees ook:Onbeperkt bellen, sms’en en mobiele data voor vast bedrag
Lees ook:Serious Request haalt via Twitter duizenden euro’s op
Lees ook:Scrabble woordenboek nieuwe media: vlog, grrrl, Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>