Titus op Twitter | Wereldprimeur realtime geschiedschrijving

Pries en hoogleraar Titus Brandsma komt vanaf morgen, woensdag, weer tot leven op Twitter.

Brandsma werd op 19 januari 1942 gearresteerd door de Duitse bezetter. Morgen, 69 jaar na zijn arrestatie, kan iedereen via Twitter volgen wat hij, een van de belangrijkste katholieken die zich verzetten tegen het nazisme, heeft meegemaakt, hoe zijn dagen eruit zagen en wie hij sprak. Maar vooral ook wat hem dreef en op de been hield.

Dagelijks twittert Titus Brandsma via @PaterTitus42 (en in het Engels via @FatherTitus42). Dit zal hij doen, tot aan zijn dood in Dachau, 6 maanden later.
Tijdens zijn gevangenschap in Scheveningen, Amersfoort, Kleef en uiteindelijk in Dachau, maakt hij een onuitwisbare indruk op zijn medegevangenen. 25 jaar geleden werd hij zalig verklaard door Johannes Paulus II.

Titus op Twitter is een initiatief van het RKK Radio 5-programma Wat blijft… uit het oog in het hart. Volgens de RKK is deze manier van real time geschiedschrijving op Twitter een wereldprimeur.

Lees ook:Lachen met… html-tattoo’s
Lees ook:Twitter viert vijfde verjaardag
Lees ook:Jongen opgepakt na dreigtweet over aanslag Koninginnedag
Lees ook:Stagiare uit frustraties op Twitter-account bedrijf
Lees ook:Email viert veertigste verjaardag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>