Update: Tweet veroorzaakt stormloop op Zweedse bank

Social media zijn er de oorzaak van dat er afgelopen weekeind in Letland drie keer meer geld is gepint. De Wall Street Journal meldt dat er in totaal 29 miljoen Amerikaanse dollar uit de betaalautomaten werd gehaald. Dat is zeven keer meer dan in een gemiddeld ander weekeind.

Een bericht op Twitter was de oorzaak van lange rijen bij de betaalautomaten. Mensen namen massaal geld op nadat via de chatsite het gerucht was verspreid over problemen bij de Swedbank en andere Zweedse banken.

Pinautomaten zouden buiten gebruik zijn gesteld, de vestiging van de Swedbank in Estland zou zijn gesloten en de topman van de Zweedse bank zou zijn gearresteerd.

Overigens bleken de geruchten volgens een woordvoerder niet te kloppen. ‘De positie van de bank is meer dan solide.’

De Letse premier Valdis Dombrovskis laat onderzoeken wie de bron achter de gerichten is. Volgens hem had de onjuiste informatie die via social media is verspreid voor destabilsering van het land moeten zorgen.

 

 

 

 

Lees ook:Social media expert is foute colporteur
Lees ook:Pagina Facebook-oprichter gehackt | Protest beursgang
Lees ook:Internetbankieren Rabobank ligt nog steeds plat
Lees ook:Social media vaker nieuwsbron voor bedrijfsjournalisten
Lees ook:Ebay beste in social media marketing | Social Media Reputation

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>