‘Gratis’ games grootste melkkoe voor game-producenten

De zogeheten freemium games zijn de grootste winstmakers voor de game-producenten. Dat meldt app-watcher Distimo. Freemium games zijn gratis apps waar je voor extra inhoud moet betalen. In een jaar tijd zijn de inkomsten uit dit soort games vertienvoudigd.
Het is trouwens maar een selecte groep producenten die flink geld maakt met mobiele apps. Tien uitgevers nemen ruim de helft (53 procent) van de betaalde game-app downloads in de app store van Apple voor hun rekening.

Lees ook:Android apps worden vooral op zondagavond gedownload
Lees ook:Uitgevers investeren massaal in apps voor tablets
Lees ook:Android is grootste data-schrokop
Lees ook:Apple en Google concurreren met abonnementservices
Lees ook:Android-apps bedreiging voor Apple-apps | Apps Battle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>