E-readers vergelijken: gids voor starters

Niet iedereen heeft behoefte aan de toeters en bellen – positief bedoeld – van de Galaxy Tab van Samsung of de iPad van Apple.

Wie uitsluitend en alleen digitaal wil gaan lezen, kan kiezen uit een groot assortiment ereaders.

Die zijn over het algemeen ook een stuk goedkoper dan de Galaxy Tab of iPad.

Als je een ereader wilt kopen, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Met de gids van eReaders kun je handig en snel 28 ereaders vergelijken. Daarnaast geeft de site nuttige informatie over digitaal lezen.

Bij een aantal ereaders staat een logo met beste keus of beste koop. Dit zijn volgens de makers van de gids de ereaders waarvan zij vinden dat ze op dit moment de beste keus zijn. Daarbij hebben ze zowel gekeken naar de verschillende functies als naar de prijs.

De volgende ereaders worden vergeleken: Cybook Opus, Sony Reader Pocket PRS350, BeBook Mini, Hanvon N516, Cybook Gen3, Cybook Gen3 Deluxe, Italica eReader, Sweex eBook Reader MM300, iRiver Story EB02, Hanvon N518, Hanvon N520, Hanvon N526, Onyx Boox, Onyx Boox Black, Sony Reader Touch PRS650, Sony Reader Pocket Edition PRS300, BeBook, OYO, Kinlde 3, BeBook Club, PocketBook 302, iRiver Cover Story, Sony Reader Touch Edition PRS600, BeBook Neo, Samsung E60, Digital Reader 800S, Amazon Kindle DX en de enTourage eDGe.

De Kindle 3 van Amazon, met een derde van het gewicht van de iPad, is volgens eReaders de goedkoopste: 10 euro!

Ik neem aan dat dat een foutje is…

Zo niet, dan bestel ik hierbij tien exemplaren!

Lees ook:E-reading apps: het nieuwe lezen is behoorlijk voorspelbaar
Lees ook:eReaders nog altijd niet sexy: toekomst eBooks blijft onzeker
Lees ook:Vakpers vindt Apple iPad beste product van 2010
Lees ook:Telecomgigant lanceert app-gids voor smartphones
Lees ook:Yudu biedt uitgevers voor iPad en iPhone alternatief voor Apple

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “E-readers vergelijken: gids voor starters

 1. Natasja

  Bedankt voor dit leuke stuk over de Kieswijzer en de site :) ! Ik heb natuurlijk meteen even nagekeken waar de Kindle 3 voor 10,- euro staat, maar kon het niet vinden. Heb je een linkje voor me?

    /   Reply  / 
 2. Gert Meijboom Auteur

  Natasja, de Kindle 3 voor 10 euro stond op http://www.ereaders.nl/vergelijken, maar daar staat-ie nu voor 103 euro. Ik neem aan dat je het foutje toch hebt gevonden? Ik heb de pagina gisteren een aantal keren ververst, maar de Kindle 3 bleef op 10 euro staan. Database-storing? Ik kan je wel een .jpeg-bestandje sturen als je daar prijs op stelt.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Vakpers vindt Apple iPad beste product van 2010 | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>