Microsoft met eigen tablet klaar voor concurrentiestrijd iPad (video)

Microsoft heeft vannacht de eerste eigen tablet onthuld, de Surface. Dit berichten meerdere media waaronder de NOS.

De softwaregigant wil hiermee de strijd met andere tablets aangaan, waaronder de iPad van Apple.

De Surface komt er in twee versies, waaronder de Surface RT die draait op Windows RT, de tabletversie van Windows 8.

Groter scherm dan iPad
Deze ‘reguliere’ Surface heeft een behuizing van vapor-deposited magnesium en is negen millimeter dik, zoals de iPad. Het 10,6 inch full HD-scherm met een resolutie van 720 pixels is groter dan die van de iPad, maar weegt met 676 gram hetzelfde als de Apple-tablet.

Tegra 3-processor
De Sureface RT heeft een 1,4GHz Nvidia Tegra 3-processor aan boord. Volgens Bright is het apparaat uitgerust met een usb 2-poort, een hsmi-poort en een micro-sd-slot, twee antennes voor een betere wifi-ontvangst en 32 of 64 GB flashgeheugen aan opslag.

Ingebouwde standaard
Behalve dat deze versie van de Surface een ingebouwde standaard heeft (zie foto) kan de binnenkant van de Touch Cover als aanraakgevoelig toetsenbord worden gebruikt. Ook komt er apart een Type Cover die een toetsenbord heeft met echte knoppen en trackpad.

Surface Pro
De andere Windows-tablet, de Surface Pro, is bestemd voor zakelijke gebruikers en draait op de volledige Windows 8 Pro, inclusief Office 15, op een Intel Ivy Bridge-cpu.Intel-processor.

HD-display
De display van de Pro heeft een touchscreen met een 1080 pixels resolutie en is met 14 millimeter wat dikker dan de Surface RT. Volgens Tweakers.net heeft de Pro een usb 3.0-aansluiting, een microsdxc-kaartlezer en een mini-displayport-uitgang.

Stylus
Bij de Surface Pro kan data ook via een stylus worden ingevoerd. Via de display Port is er aansluiting mogelijk met de PC. De Pro heeft 64 of 128 GB flashgeheugen aan opslag.

Verkoopprijzen
Volgens de NOS komt de Surface na de zomer beschikbaar. Prijzen zijn nog niet bekend, maar Microsoft laat weten dat die in de buurt liggen van vergelijkbare ARM-tablets of Intel Ultrabook-laptops.

Lees ook:Microsoft’s Surface Pro eind mei in Nederland te koop
Lees ook:Is het een tablet of laptop? Het is een Windows 8 device!
Lees ook:Upgrade Microsofts Surface en Pro (hands on video’s)
Lees ook:Microsoft’s Surface Pro eind januari te koop
Lees ook:Microsoft komt ook met 7 inch-versie van Surface

1 Reacties // Reageer

One thought on “Microsoft met eigen tablet klaar voor concurrentiestrijd iPad (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>