TOP 5 Bah in 2007

Bah was natuurlijk Vista, dat nog verre van goed is, maar dat ook de consument tot nieuw aankopen van hardware dwingt. Bah was natuurlijk ook Yahoo, dat in China braaf meehelpt om dissidenten erbij te lappen. Wat was het aller Bah'st in 2007?

Internet toont veel Bah als doorgeefluik, internet bevat veel Bah in de vorm van websites over Bah-dingen, maar internet genereert ook heel veel Bah. Mensen die naarstig op zoek zijn naar exposure op internet. Zoals DickChop en 2 Girls 1 Cup. De wereld is gelukkig groter dan internet.

De Bah-lijst van Nieuwe Media in 2007

1: China. China heeft in 2007 eens temeer bewezen dat het wel deel wil uitmaken van de wereld om haar heen, maar volstrekt eigen spelregels hanteert. China jat en kopieert werkelijk alles wat te vinden is. Zelfs automodellen worden gewoon gekopieerd en nog bijna aangeboden op de Automesse in Frankfurt. Merken zoals Apple en iPhone worden gewoon overgenomen, zoals dit filmpje bewijst.

Daarnaast doet China alles om buitenlandse internetaanbieders te dwarsbomen en mogen de eigen burgers vrijwel niets meer op straffe van heropvoedingskampen. Kinderen produceren ondertussen de luxe die wij in Europa en de V.S. genieten. China: Bah, Bah en nog eens Bah!

lijn

2: Microsoft Vista. Zoals aangekondigd: deze mag niet ontbreken. Vista zorgt voor veel ellende bij de consument, terwijl Microsoft niet bereikt lijkt de veroorzaakte problemen op te lossen. Bah!

lijn

3: Pedo's op internet. Dankzij internet kunnen pedo's wel erg makkelijk hun verwerpelijke zaakjes uitwisselen. In 2007 hebben pedo-netwerken een bijna geaccepteerde status bereikt op internet. Blijkbaar is er geen recht of wet die hieraan iets kan doen. Bah!

lijn

4: DickChop en 2 Girls 1 Cup. Ik zet er geen plaatje meer bij, maar dit soort uitingen verlagen de mensheid tot het niveau microbe. Bah! 

5: 'Vrijheid van Meningsuiting'. Onder het mom Vrijheid van Meningsuiting, meent iedereen van alles te mogen publiceren op internet. De website-eigenaar is niet verantwoordelijk voor wat op haar eigen site gepost wordt (althans, dat is de heersende mening) en daardoor wordt de echte vrijheid van meningsuiting zwaar bedreigd. Vrijheid moet gepaard gaan met verantwoordelijkheid, maar die verantwoordelijkheid willen de nieuwe webuitgevers niet dragen. Bah!

Hebt u wat aan te vullen aan de Bah-lijst. Ik hoor het graag. 

Lees ook:China hackt Google
Lees ook:TOP 5 Best bekeken in 2007
Lees ook:Vrijheid van meningsuiting is mislukt
Lees ook:KOFFIEDIK 2008: Vrijheid van meningsuiting onder druk
Lees ook:Paul de Leeuw is zijn eigen bananenschil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>