Microsoft verlaagt prijzen Vista

Vista zuigtAls een product slecht verkocht wordt, kun je drie dingen doen: het product verbeteren, het product uit de handel halen, of het product goedkoper maken. In dat laatste geval moet de prijs dan meer in overeenstemming zijn met de kwaliteit.

Hoe pakt dat bij Vista uit…

De goedkoopste Vista – een upgrade van XP Home naar Vista Basic, kost  nu 100 euro, dat was 130. Dat is ruim een kwart goedkoper. De duurste versie is van 549 naar 309 Euro verlaagd – ruim 40% goedkoper.

Ongetwijfeld zal aan die prijsverlaging een goed marktonderzoek ten grondslag liggen. Dat kan ik ook. Zo'n marktonderzoek begint natuurlijk bij de concurrentie. Die prijzen dus maar eens op een rij gezet:

- Een upgrade van Windows 98 naar XP Home kost 125 Euro

- Upgrade van XP naar Vista kost 100 Euro 

- Windows XP Home in doos kost 260 Euro.

- Vista Basic in door kost 190 Euro.

Vista is dus duidelijk goedkoper geworden dan concurrent XP. En andere concurrenten voor het Intel-platform? Mmmm. Linux, 1,00 Euro (die ene euro is voor het cd'tje dat je moet branden). Zelfs OsX Leopard is nog goedkoper dan Windows: 129 Euro.

Zo zie je maar: op de markt is je gulden geen cent meer waard. 

Lees ook:Upgrade Microsofts Surface en Pro (hands on video’s)
Lees ook:Nederland – Microsoft-land: geen Linux-pc te vinden
Lees ook:Ook iPhone4-gekte in China, maar de eigen kloon blijft een hit
Lees ook:Samsung stunt met prijs Galaxy Tab
Lees ook:Consumentenbond tegen Vista

1 Reacties // Reageer

One thought on “Microsoft verlaagt prijzen Vista

  1. Stephan

    Goh, zou dat vista dan toch niet zo een succes zijn als M$ ons wil doen geloven.

    met OSX zit je formeel vast aan wat duurdere hardware.

    Als je een rewritable gebruikt voor linux kun je zelfs die √©ne euro uitsparen, wat linux dan wel weer kostbaar kan maken is de tijd die je er moet insteken om dit “nieuwe” os eigen te maken. (maar die tijd ben je destijds ook kwijt geweest voor windows)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>