Opgespoord

Mijn goede vriend R, men beste vriend, is enige jaren geleden ten prooi gevallen aan een internetliefde. Geen liefde op het eerste gezicht, maar een liefde die zich langzaam ontwikkeld heeft. Eerst via een chatruimte maar daarna voortgezet via traditionele media: telefoon en live bezoek.

Afgelopen september nam mijn lieve vriend afscheid van Nederland en
verruilde het voor het immer zonnige Zuid-Italië. Noord-Afrika noem ik het altijd gekscherend.

Nu zijn zowel R als ik nogal chaotisch. En zo komt het dat ik zijn nieuwe Italiaanse telefoonnummer kwijt ben…

Chaos 

Ook zijn oude e-mailadres is niet meer – want dat was bij een Nederlandse provider. Zijn nieuwe adres in Italië wist hij zelf nog niet ten tijde van de emigratie, want ook binnen Italië zou hij spoedig naar een nieuw huis verhuizen, samen met zijn Italiaanse schone. Denk nu niet: verhuiskaartje, want dat zit niet echt in het systeem. Zo zit R niet in elkaar.

In plaats van al die media die ons ter beschikking staan te gebruiken, hebben we gewoon nergens aan gedacht. Ik weet dus in het geheel niet waar R uithangt en moet wachten op zijn telefoontjes. En als hij belt vergeet ik natuurlijk te vragen naar zijn gegevens. Nooit nodig geweest. In plaats daarvan zijn we meestal bezig met 'taal': het mooiste snoepgoed dat bestaat. R is vertaler, moet u weten, en als hij belt roept hij meestal ik zoek een woord. Samen vinden we dat woord ook altijd.

Maar nu zoek ik hem. Ik weet dat hij blogt en ik weet dat hij dat bij het Volkskrantblog doet. Maar helaas nooit onder zijn eigen naam. Gelukkig weet ik wat hem bezighoudt en met wat gerichte zoektermen heb ik R opgespoord in de digitale wereld. Nu alleen nog wachten tot ik hem ook analoog weer te pakken krijg. Kwestie van tijd.

Zijn nieuwe gegevens worden op analoge wijze weer als vanouds op de muur geschreven. Kan ik ze niet meer kwijtraken. 

Lees ook:Italiaanse minister wil iPhone app verbieden
Lees ook:Priv├ęgegevens social media-gebruikers liggen op straat (video)
Lees ook:Is Peter R. pootje gelicht?
Lees ook:Sexy Android-tablet voor keukenprinsen
Lees ook:Hoe je nu al aandelen Facebook en Twitter kunt kopen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Opgespoord

 1. Robin

  Hey Victor,

  Leest R geen NieuweMedia dan?

  Groeten,
  Robin.

    /   Reply  / 
 2. Victor

  R. houdt zich bezig met Italiaanse media: http://batavo.volkskrantblog.nl/

  Maar gelukkig prijkt zijn tel.nr op mijn kantoormuur en heb ik hem alweer gesproken.

  Alles goed Robin?

    /   Reply  / 
 3. Robin

  Hey Victor,

  Oke dus Victor in een aflevering vermist zit er weer niet in. Jammer, had hem met liefde opgenomen :p Ja alles prima aan deze kant. Daar ook alles en iedereen gezond? Hoe vorderd het huis?

  Groten,
  Robin.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>