Wedren om de kinderlokkers

Het is weer druk op het Binnenhof. De politieke partijen buitelen over elkaar heen om de gunst van het publiek. Ditmaal zijn de digitale kinderlokkers een dankbaar speerpunt om te bewijzen hoe maatschappelijk geangageerd elk partijtje is.

Verleden week wilde het kabinet al van alles gaan blokkeren wat maar op kinderporno lijkt. Nu doet de SP'er Arda Gerkens een duit in het zakje: ze wil een internetmeldpunt voor digitale kinderlokkers. "Mannen met slechte bedoelingen hebben nu vrij spel", meldt Gerkens. Typisch een vrouwenopmerking. Er zijn, mevrouw Gerkens, ook vrouwen met slechte bedoelingen. Maar dat terzijde.

Er is een bijzonder eenvoudige methode om digitale kinderlokkers meteen te ontmaskeren, maar daarvoor zal het kabinet een budget van enkele tientallen miljoenen vrij moeten maken, wat op de keper beschouwd niet veel is. En laat de hele ICT-ontwikkeling in Den Haag nu net op z'n gat liggen omdat er jaarlijks 5 miljard in allerlei mislukte ICT-projecten verdwijnt.

Jammer voor de kindertjes.

Lees ook:Vodafone en RTL gaan samen mobieltjes verkopen | I’m your Venus !
Lees ook:iPhone met condoom en telelens
Lees ook:Kinderlokkers hacken webcam
Lees ook:IT-verspilling melden op kliklijn
Lees ook:Klagende vrouwen grootste ergernis op Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>