XP is dood, leve XP

Wie wil er nu geen Windows XPWindows XP is door M$ op 30 juni officieel dood verklaard. Het systeem met nog steeds het grootste marktaandeel wordt door Redmond niet langer geleverd. Moet je dan nu overstappen op het wrakke en mislukte Vista? Natuurlijk niet.

Dell biedt twee manieren, open en bloot op de eigen website, om nieuwe computers te kopen met XP erop. Ook na 30 juni 2008.

Op het Dell weblog doet Dell de twee manieren uit de doeken. De eerste manier is het door Dell verworven recht om computers te leveren met XP Pro erop en het recht om te upgraden naar Vista. Dell blijft dit ook doen, indien een klant erom vraagt. Dell noemt dit de Windows Vista Bonus constructie. Dell maakt gebruik van een gaatje in de licentierechten van Windows. Deze constructie was bedoeld om een upgrade van XP naar Vista mee te verkopen bij computers. Dell gebruikt de constructie nu precies andersom en noemt dit de Windows Vista Downgrade Service.

De tweede manier is alleen weggelegd voor bedrijven met een collectieve licentie die eerder bij Dell op basis van een image computers met XP liet leveren. Dell kan voor die bedrijven nog steeds XP leveren op basis van die collectieve licentie en de bestaande image.

Geen XP, dan ook geen Windows

Een ander en inmiddels steeds meer gebruikt alternatief voor Windows XP is een van de vele Linux-smaakjes, of OSX. Veel bedrijven en ook particulieren stappen liever over op bijvoorbeeld Ubuntu of Mandriva (of kopen gewoon een Mac), dan Vista te moeten gebruiken.

Lees ook:Windows 7 nu populairder dan Windows XP
Lees ook:Windows XP blijft in de schappen
Lees ook:“Vista helpt Linux op weg”
Lees ook:Nederland – Microsoft-land: geen Linux-pc te vinden
Lees ook:Windows 7: de eerste review

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “XP is dood, leve XP

  1. J Talens

    Wrakke en mislukte Vista? Hmm niet helemaal mee eens. Laten we nou eens ophouden om Vista te beschuldigen van een k**systeem te zijn. Okay in het begin zijn er veel kinderziektes geweest maar nu is dat toch echt achter de rug. Het is een heksenjacht geworden. Tijd om door te gaan.

      /   Reply  / 
  2. Rattenvlees

    @talens: Als grote clubs als Intel, Dell en Microsoft zelf toegeven dat het niet zo’n succes is, dan zal het toch ergens over gaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>