Mijn eigen paspoortenaffaire

PaspoortHet was niet een minister, een foute drukker of een corrupte ambtenaar die voor een nieuwe paspoortenaffaire zorgde, neen, het is de technologie waarover mijn paspoort en bijna mijn vakantie struikelt.

Bij de eerste poging, was internet in heel Eemsmond – de gemeente waarin ik woon – uit de lucht. 'Pech, kom morgen maar terug.' Maar morgen voltrok zich weer een nieuwe ramp: het netwerk van het gemeentehuis lag eruit. 'Kan wel even duren'…

Bij de derde poging, vanmorgen, ligt het falen niet aan internet of de computer. In plaats daarvan is gewoon de stroom in heel Eemsmond eraf. Toch raar met windkracht 4, een dijk met honderden hard wapperende windmolens, een rookkolom uit de gasgestookte Eemscentrale, alles zichtbaar vanuit de achtertuin, maar geen stroom.

Geen stroom, geen paspoort. Vrijdag vertrek ik naar Zweden. Als vakantieganger, of als illegaal. Whatever, maar mijn weekje chillen aan een privémeertje met bootje en stuga neemt niemand mij af. Daar is geen stroom, geen tv, bizar genoeg wel Wi-Fi in de hele regio, maar geen verharde weg, trein, bus, metro of tram die voor geluid zorgt. En al helemaal geen computer die kan haperen.

Lees ook:Terug naar de bibliotheek
Lees ook:Spaar reizen met aparte paspoort-app
Lees ook:Weekje weg: Podcast vanuit Zweden
Lees ook:Nieuwe Media Blogger live op BNR
Lees ook:Geappeld!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Mijn eigen paspoortenaffaire

  1. Stephan

    Ga er naar toe en vraag bij de ambassade in Stockholm een nood-paspoort aan, die geven ze toch weg als warme bolletjes.

      /   Reply  / 
  2. Rob

    Vraag aan de gemeente een uittreksel uit het geboorteregister. Dat verklaart verder alles… “Ah”, zegt de Zweudse politie dan, “Eemsmond… we feel so sorry for you. Welcome.”

      /   Reply  / 
  3. Nomar

    Eemsmond,
    die motten we hier niet ;)

      /   Reply  / 
  4. Kapitein Iglo

    Dan pak je toch je opblaasboot? Is nog gezond en milieuvriendelijk ook.

      /   Reply  / 
  5. Rattenvlees

    … behalve als je met een slechte adem die boot moet opblazen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>