Maker Blackberry wordt niet gesplitst!

Research in Motion, de fabrikant van de Blackberry, wordt niet gesplitst. Dit bericht het bedrijf naar aanleiding van publicaties in de media al zou RIM worden opgesplitst en verder gaan als leverancier van berichtendiensten.

Ook de geruchten dat de Blackberry-maker aan Facebook of Amazone wordt verkocht, worden ten stelligste ontkend. Dit bericht Emerce.

De reactie komt na berichten in de The Times of Londen dat RIM de productie van de bekende smartphone zou afstoten.De geruchten zijn waarschijnlijk afkomstig van voormalige analist Mike Abramsky van RBC Dominion Securities. Een andere RBC-onderdeel adviseert RIM over de toekomstige strategie.

Als het bericht waar zou zijn, zou het op z’n minst een opmerkelijke move van RIM zijn. De verkoop van BlackBerry’s is namelijk goed voor tachtig procent van de omzet.

RIM heeft wel laten weten veel banen te gaan schrappen. Van de huidige 16.500 werknemers blijven er mogelijk maar zo’n tienduizend over.

Lees ook:iPad 2 vrijdag om 02.00 uur in de verkoop in Nederland
Lees ook:Blackberry 10 gaat concurrentie aan met Apple en Android
Lees ook:Blackberry 10 draait op 2 nieuwe apparaten (video)
Lees ook:RIM toont prototype smartphone met Blackberry 10 (video)
Lees ook:Overnamedeal Blackberry van de baan: nu gesprekken met Google, Intel, LG en Samsung

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>