Belgen willen regering | Massale protesten op internet

De Belgen protesteren op internet tegen de langste regeringsvorming uit de geschiedenis van het land.

Op Facebook, Twitter en andere social media zijn protesten tegen de lange duur van de regeringsvorming:

  • Studenten van de Vrije Universiteit Brussel hebben de website 230111 opgezet, waar in de drie landstalen Nederlands, Frans, Duits en in het Engels tot protest wordt opgeroepen.
  • De Facebookgroep Trop is te veel heeft succes met de oproep om profielfoto’s te veranderen in de Belgische vlag. ‘Geen blabla, plaats allen de Belgische vlag als profielafbeelding als teken van protest en laat ons Facebook Zwart Geel Rood kleuren!’
  • De website het Wereldrecord telt af naar het moment waarop België het wereldrecord van de langste regeringsformatie ooit breekt met de slogan ‘In 2009 had Irak 289 dagen nodig om een regering te vormen, kunnen wij beter?
  • Camping16.be. roept de Belgen op virtueel te gaan kamperen voor de Wetstraat 16, de ambtswoning van de premier van België. Al ruim 90.000 mensen hebben er hun kampement opgeslagen als protest tegen de lange regeringsvorming.
  • Acteur Benoît Poelvoorde en journalist Nicolas Buytaer laten hun baard staan tot er een nieuwe regering is en dagen alle mannen uit om hetzelfde te doen. Geen regering, daar krijg je baard van.

Lees ook:Firefox Download Day heeft officieel wereldrecord
Lees ook:Varkensanus in inktvisringen: broodje aap (video)
Lees ook:Consumentenbond en artsen torpederen Elektronisch Patienten Dossier (EPD)
Lees ook:Minister lijdt aan TWEETVINGER (nieuwe beroepsziekte)
Lees ook:Telecomgigant lanceert app-gids voor smartphones

1 Reacties // Reageer

One thought on “Belgen willen regering | Massale protesten op internet

  1. Murdoch

    Wat opvallend is is dat dit enkel Brusselaars en Walen zijn. Met 3 miljoen zullen ze er zeker niet geraken, 7 miljoen zijn tegen zo’n regeringsvorming naar de zin van de Walen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>